2019.09.22 Vasárnap 10:00
Berze Zsófia Emléktorna
:
felkészülési torna
2019.10.12 Szombat 17:00
NB I
:
MÁV Előre-BERICAP - Gödöllői RC
2019.10.13 Vasárnap 15:00
NB II. Kelet "B"
:
Gödöllői RC - DEAC
Mesébe illő búcsú
2019.04.13. 10:04Péntek este utolsó mérkőzését játszotta le Bálintné Széles Petra, aki 14 éven keresztül szerepelt a Gödöllői Röplabda Club csapatában.


NB I. Kvalifikáló kör, 6. forduló:
Gödöllői RC – Palota RSC 3:0 (12, 19, 19)

Gödöllő, SZIE csarnok 600 néző.
V: Szarka, Nagy L.

GÖDÖLLŐ: BÁLINTNÉ SZÉLES PETRA 11, Hackl 7, Dégi 9, Körtvélyessy 9, Nagy K., Ratkai 12. Cserék: Kovács A., Rausch (liberók), Király A. 1, Tóth Bagi, Tettamanti 3, Halla G. 1, Barta 1. Vezetőedző: Szabados István. Másodedző: Szalay Attila. Masszőr: ifj. Árpás Géza.

PALOTA: Széles-Neizer 1, Halla P. 3, Mészáros Zs. 2, Rácz 3, Mester 7, Misinszki 3. Cserék: Magyar (liberó) Antal 1, Király D. 3, Benedek 1. Vezetőedző: Valasik Marietta

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:2, 16:6, 21:10. II. játszma: 8:5, 16:14, 21:16. III. játszma: 6:8, 16:14, 21:15.

Szabados István: - Óriási megtiszteltetés a számomra, hogy ha csak rövid ideig, de edzője lehettem ilyen játékosoknak, mint akik ma fejezték be pályafutásukat.


Péntek este utolsó mérkőzését játszotta le
Bálintné Széles Petra, aki 14 éven keresztül szerepelt a Gödöllői Röplabda Club csapatában, amellyel három bajnoki és négy kupadöntőt játszott, emellett 65-ször lépett pályára a magyar válogatottban, amellyel 2015-ben az Európa-bajnokságon is ott volt, s ugyanebben az évben az Európa Ligát is megnyerte.

Hosszú évek óta nem voltak, és ki tudja legközelebb mikor lesznek ennyien röplabdamérkőzésen, Gödöllőn, mint ezen a pénteki napon. Már a Palota elleni meccs kezdésére is nagyon sokan kilátogattak, de a találkozó alatt is folyamatosan érkeztek a nézők és az érdeklődők, akik látni akarták Széles Petrát, aki ezen az estén lépett pályára utoljára pályafutása során.

Már a Szent István Egyetem sportcsarnokának előterébe lépve érezhető volt, hogy más lesz ez a mostani esemény, mint egy sima bajnoki, hiszen Széles Petra pályafutásának képeiből készített diavetítés fogadta az érkezőket egy óriás kivetítőn. Emellett a volt játékostárs, Lados Szilvi sörfőzdéjének, a Yeast Side-nak a termékeit, illetve a Gulyásbomba speciális kiflijeit fogyaszthatták a kilátogatók.

Közvetlenül a mérkőzés kezdete előtt Barta László klubelnök köszöntötte Széles Petrát, illetve az ugyancsak ezen a mérkőzésen búcsúzó 61-szeres válogatott Dégi Barbarát egy-egy csokor virággal és ajándékkosárral.

Bár a találkozón a vendég rákospalotaiak szerezték az első pontot, ezt követően túl sok babér nem termett a számukra, többek között éppen Széles nyitássorozatának és Dégi bombáinak köszönhetően 25:12-re nyerte a Gödöllő az első játszmát, s bár a második és a harmadik játszma valamivel szorosabb lett, összességében ezeket is simán hozták a hazaiak.Széles Petra a könnyeivel is küszködött a meccs után

A közönség az utolsó pontokat már felállva, tapsolva ünnepelte. És ahogyan az a mesékben lenni szokott, a győztes pont éppen a búcsúzó 13-as játékos ejtéséből született, hogy aztán pillanatokkal később sírva boruljon össze a csapattársakkal.

Ekkor vette kezdetét az igazi örömünnep, hiszen mindenki a búcsúzó legendát akarta köszönteni, vele akart fényképezkedni, az ő kezét akarta megszorongatni. Készült közös fotó a gödöllői keménymaggal, és a klub utánpótláscsapatainak játékosaival is. Na meg persze a korábbi csapattársakkal, akik közül ugyancsak jónéhányan kilátogattak a találkozóra: a teljesség igénye nélkül Csengeri Petra, Kriegel Zsófia, Lutter Liza, Németh Zsuzsanna, Fényes Zsanett voltak ott a korábbi nagy sikereket elérő csapat játékosai közül, akik mellé még az addigi ellenfél, a Palota oldaláról is jónéhányan átálltak, hiszen Antal Anett, Halla Petra, Magyar Krisztina, Mester Orsolya és Rácz Márta is játszott a Gödöllő színeiben Petya csapattársaként.

De ott volt a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt is, aki azonban ezúttal nem ebben a minőségében látogatott ki a találkozóra, hanem mint az az edző, aki kétszer is bajnoki egyszer pedig kupadöntőbe vezette a csapatot. A mérkőzés végére ért át az ugyancsak pénteken lejátszott MTK – Jászberény találkozó két vezetőedzője is: Deme Gábor ugyanis korábban volt a gödöllőiek, így Széles Petra edzője is, míg az MTK-s Tóth Gábor történetesen Dégi Barbara férje. De ott voltak a klub korábbi támogatóinak, a Pentának és a TEVA-nak a képviselői is, de még egy Vasas-drukker is megtisztelte jelenlétével a búcsúmérkőzést, aki külön ajándékot is hozott a legendás gödöllői játékosnak.

Végül Barta László klubelnök köszöntötte őt egy kupával, és közben jelentette be azt is, hogy a 13-as mezt – amely Széles Petra száma volt – az egyesület döntése értelmében visszavonultatják, azaz a Gödöllői RC-ben soha többé nem viselheti ezt a mezszámot. Ezután ifj. Árpás Géza egy bekeretezett névre szóló 13-as mezt adott át Petyának. Az ajándékok között pedig egy labda is volt, amelyet a jelenlévő egykori csapattársak, edzők és vezetők is aláírtak.

A játékost ezután a média „vette birtokba”: rádióinterjú után a helyi Régió Plusz televízió forgatott vele, de szerepelni fog az M4 Sporton mostantól havi rendszerességgel jelentkező röplabda-magazinban is.Köszönjük a TANCEVATY zenekarnak, hogy a magas színvonalú műsorukkal emelték az est fényèt Széles Petra búcsúmeccsét követően

Eközben pedig a csarnok előterében elkezdődött a helyi Tancevaty Partyzans zenekar – ők Petya kedvencei – koncertje, amelynek énekese, Géczi András konferálta le egyébként az egész mérkőzést is. A remek hangulatú buli majdnem 11 óráig tartott, de már éjfél is jócskán elmúlt, mire az ünnepelttel együtt az utolsó vendégek is elhagyták a csarnokot.

A pénteki mérkőzésen a gödöllői klub sikerkorszakának utolsó képviselője búcsúzott el....

Külön köszönet jár még a két főszervezőnek; ifj. Árpás Gézának és Karádi Zoltánnak.

(fotók: Vasas Attila)A gödöllői hölgykoszorú
A lányok a szurkolókkal

TÁMOGATÓINKEGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK