2021.03.06 Szombat 17:00
NB I. Liga
:
  Gödöllői RC – Budaörsi DSE
Négyből négy
2020.10.31. 21:10Tovább folytatódik az álom. Jászberényi idegenbeli sikerével továbbra is a tabella élén áll Szalay Attila együttese.
A gödöllői röplabdázás utóbbi évtizedeit figyelemmel kísérők még bizonyára emlékeznek arra, hogy egykoron mekkora (presztízs)csatát jelentett egy-egy Gödöllő–Jászberény összecsapás. A két csapat tétmeccsen legutóbb 2018 januárjában (Magyar Kupa, 3:0), illetve 2017 decemberében (bajnoki, 2:3) találkozott egymással. Ezt követően a jászságiak az Extraliga felé vették az irány, míg városunk hatosa az NB I. Liga mezőnyéhez tartozott.

NB I. Liga, alapszakasz, 6. forduló:
Jászberény VT – Gödöllői RC 0:3 (–15, –6, –9)

Jászberény, 100 néző.
V: Gyulai, Szél.

JVT: Berényi, Sléder 2, Kocsmár, Farkas 2, Faragó 7, Csabai 2. Csere: Mizsei (liberó), Hajdu 2, Juhász, Csiki, Imre, Sándor 1, Horváth. Vezetőedző: Deme Gábor.
GRC: Ratkai 10, Mishonova 6, Ince Buse 8, Bajnóczi 11, Tóth-Bagi 1, Kökény 12. Csere: Faragó, Barta (liberók), Sorompó, Saáry 5, Kovács 1. Vezetőedző: Szalay Attila. Másodedző: Wirnhardt Bence. Masszőr: Árpás Géza.


Az elitbajnokságban való helytállást idén ősztől nem tudta vállalni a Jászberény, ezáltal újra egy bajnoki osztályban szerepelnek az ősi riválisok. Az október utolsó napján lejátszott találkozónak eredetileg a Gödöllő volt a pályaválasztója, de ezt a jogát feladta, így Jászberényben nézők előtt mérkőzhettek meg a felek: a nyeretlen hazaiak a veretlen Szalay-csapattal.

Amint arra Deme Gábor habitusából kiindulva számítani lehetett, a berényi fiatalok elszántságával és lelkesedésével kapcsolatosan nem lehetett kifogást emelni. A vendégek nagyobb tudása és ütőereje azonban az idő előrehaladtával jócskán kiütközött, így a gödöllői lányok egy óra alatt – ellenfelüknek mindössze 30 pontot engedélyezve – lezárták az egyoldalú találkozót.

Négy mérkőzés alapján a Gödöllői RC csapata 11 ponttal, 12-2-es szett- és 331-207-es pontaránnyal az NB I. Liga alapszakasz-táblázatának 1. helyét foglalja el. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető. Következik: Budaörsi DSE – Gödöllői RC november 7., szombat 18.30 óra. Hogy lehetnek-e nézők az újabb idegenbeli találkozónkon, arról még nincs információnk.

Deme Gábor: – Elismerésem a Gödöllőé. Bajnokesélyeshez méltón játszottak.

Szalay Attila: – Jó kis meccs volt ez a számunkra. Már csak azért is, mert ezen a héten nagyobb terhelést kaptak a lányok az edzéseken, s ez meg is látszott, egy picit sajnos visszaesett a dinamikánk. Bizonyos játékelemekkel – bizonyos játékosok és védekezési helyek közötti kapcsolatokkal – nem vagyok teljesen elégedett. Jövő héten ezt fel kell pörgetnünk, hogy újra látványosabb legyen a játékunk.


Férfi NB II. Kelet, 3. forduló:
Szegedi RSE – Gödöllői RC 0:3 (-14, -16, -17)

Szeged, zárt kapuk mögött.
V: dr. Árpás, Ónodi.

A gödöllői fiúk három mérkőzés után egy győzelemmel és két vereséggel, négy ponttal a tabella 5. helyét foglalják el.(forrás: Gödöllői Hírek Online)ADÓ 1 százalék!
TÁMOGATÓINKEGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK