2021.03.06 Szombat 17:00
NB I. Liga
:
  Gödöllői RC – Budaörsi DSE
Ötszettes derbi
2020.11.13. 21:11A női NB I rangadóján az eddig veretlenül éllovas Gödöllői RC az ugyancsak a feljutásra aspiráló MÁV Előre-BERICAP gárdáját fogadta a Tungsram-csarnokban.


A házigazdák 0:2-ről, majd az ötödik játszmában 1:7-ről is felálltak, mérkőzéslabdájuk is volt, a végén azonban a mégis a székesfehérvári csapat örülhetett a győzelemnek.

NB I. Liga, alapszakasz, 4. forduló:
Gödöllői RC – MÁV Előre-BERICAP 2:3 (–17, –21, 21, 15, –16)

Tungsram csarnok, zárt kapus mérkőzés.
V: Varga A., Horváth M.

GRC: Misonova 24, Ratkai 17, Ince 14, Tóth-Bagi 3, Kökény P. 18, Kovács Eszter 2. Csere: Maurer, Faragó (liberók), Bajnóczi 5, Sorompó, Saáry. Vezetőedző: DSzalay Attila. Másodedző: Wirnhardt Bence. Masszőr: Árpás Géza.
MÁV: Sólyom 4, Durdanovics 22, Hackl 8, Kiss A. 18, Sebestyén 10, Haase 13. Csere: Kovács Evelin, Deli-Germann (liberók), Borostyán, Szilágyi, Fáskerti. Vezetőedző: Farkas Mihály


A meccs elején remekül szerváltak a vendégek és csapnivalóan fogadtak a gödöllőiek, akik végül 1:9-nél álltak meg a lejtőn és érkeztek meg a mérkőzésbe, de az első szett eredményét jelentősen már nem tudták befolyásolni (17:25). A második játszma már szorosabb játékot hozott, de Kiss Anna vezérletével végül ezt is nyerni tudták a vendégek (21:25). A harmadik játszmára azonban már kissé elfáradtak, amit könyörtelenül kihasznált a Gödöllő, amelynek két szélső ütője, Ratkai Panna és Kökény Petra ellensúlyozni tudta a vendégek szerb légiósának, Iva Durdanovicsnak a 8 pontját, és hozta vissza a reményt a Pest megyeieknek (25:21). Sőt, a negyedik felvonás közepén vérszemet kaptak, sorozatban hét pontot szereztek, és ezt a játszmát könnyedén hozták a végére széteső vendégek ellen (25:15).

A fehérváriak vezetőedzője, Farkas Mihály a szett végén inkább már pihentette ütőit, ami aztán a döntő játszma elején jól kamatozott: ugyanúgy kezdődött ez is, mint az első, 1:7 állt az eredményjelzőn, s 3:8-nál cseréltek térfelet a csapatok. A gödöllőiek dicséretére legyen mondva, ezt követően sem adták fel, nagy rohamot indítottak és milyen jól tették, mert az ebben a játékrészben 8 pontig jutó Irena Misonova vezérletével 10:9-re már ők vezettek. Az első mérkőzéslabda azonban így is a vendégek előtt adódott, a második azonban a hazaiaknál, s amikor másodpercekig a háló tetején táncolt a labda, nagyon közel álltak a győzelemhez. Ha ugyanis a fehérvári térfél felé pottyan le, akkor ők győznek, azonban nem így történt, a támadásból pedig ziccert rontottak. A vendégek aztán visszavették a vezetést, majd harmadik mérkőzéslabdájukat ki is használták, s vették el az először hazai pályán játszó gödöllőiek veretlenségét (16:18).

A vereség ellenére a GRC maradt a tabella élén, de elég érdekes helyzet alakult ki, hiszen ők, a fehérváriak és a második helyen álló TFSE ötszettes mérkőzéseken verte körbe egymást.


Szalay Attila: – Nagyon sok hibával kezdtünk és nem tudtuk felvenni a ritmust a pontosabban és dinamikusabban játszó vendégekkel. Ez az első két szettet meg is pecsételte. Harmadik és negyedik játszmára sikerült a lányoknak felpörögni és a koncentráció is a helyére került. A mindent eldöntő szettet sok hibával indítottuk, de ismét tudott váltani a csapat és ez szoros végjátékot eredményezett. Gratulálok a Székesfehérvárnak!
Farkas Mihály: – Két hét edzés után csak az első két szettben tudtunk megfelelően koncentrálni. 2:2 után, az ötödik játszmában már csak a szívünk vitt előre minket – szerencsére, amivel nem álltunk hadilábon, a győzelemig.


ADÓ 1 százalék!
TÁMOGATÓINKEGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK