2021.03.06 Szombat 17:00
NB I. Liga
:
  Gödöllői RC – Budaörsi DSE
Taroltak Lányaink
2020.12.15. 01:12Mind csapatszinten, mind egyénileg is fantasztikus őszt tudhat maga mögött a Gödöllői Röplabda Club felnőtt női együttese.
Rendkívül nehéz, kiszámíthatatlan és meglepetésekben gazdag hónapokon vagyunk túl. Csapatunk a tabella első helyét foglalja el öt győzelemmel és egy vereséggel.


Már az alapozás sem indult könnyen. Az első hetekben derült ki, hogy egyik kulcsjátékosunk elkapta a koronavírust, így Szalay Attila tanítványai két hétig nem edzettek, és ez visszavetette a felkészülést. A karantén letelte után azonban önbizalomtól duzzadva és nagy alázattal vetették bele magukat újra a munkába lányaink, aminek végül meg is lett az eredménye. Ratkai Panniék a mérkőzéseken lépésről lépésre egyre jobban játszottak, és a két légióssal kiegészülve komplex csapattá érett a GRC. Ráadásul a siker értékét növeli, hogy a hat alapszakasz találkozóból négyet idegenben játszottunk, és a két hazait is Újpesten.

Sajnos a COVID sok meccset elsodort a bajnokságban, nekünk szám szerint ötöt is, ezeknek a pótlására március közepéig lesz idő, ennek segítésére a Magyar Röplabda Szövetség törölte az alapszakasz harmadik körét.

Az MRSZ hivatalos oldalán, a statisztikák alapján büszkék lehetünk a gödöllői hölgykoszorúra, hiszen amellett, hogy éllovasként várja a januári folytatást, egyéni teljesítmény alapján négyen -
Irena Mishonova, Ince Buse, Ratkai Panni, Tóth-Bagi Réka - bekerültek az NB I. őszi álomcsapatába. Az már “csak” hab a tortán, hogy a “Dream Team B” együttesében is érdekeltek vagyunk Kökény Petra személyében, valamint a gödöllői saját nevelésű, de nyáron a TFSE-hoz igazolt Halla Gréta is tagja az elit társaságnak.


Mit is mondhatnánk ezek után, hajrá Gödöllő, csak így tovább 2021-ben! A jövő év első állomása január 9-én szombaton, 17 órakor - továbbra is zárt kapuk mögött a Tungsram csarnokban - lesz a Budaörs ellen.


A NŐI NB I. LIGA EDDIGI GÖDÖLLŐI EREDMÉNYEI:
PTE-PEAC – Gödöllői RC 0:3 (–14,–14, –19)
TFSE – Gödöllői RC 2:3 (–22, –18, 23, 18, –6)
DSZC-Eötvös DSE, Derecske – Gödöllői RC 0:3 (–11, –10, –13)
Jászberényi RK – Gödöllői RC 0:3 (–15, –6, –9)
Gödöllői RC – MÁV Előre-BERICAP 2:3 (–17, –21, 21, 15 –16)
Gödöllői RC – PTE-PEAC 3:0 (6, 17, 10)


(Árpás Géza)


ADÓ 1 százalék!
TÁMOGATÓINKEGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK