2021.03.06 Szombat 17:00
NB I. Liga
:
  Gödöllői RC – Budaörsi DSE
Nyerő páros
2020.12.15. 19:12Vecsey Fanni a legfiatalabb, Vaida Beáta homokon és teremben is extra. Karádi Zoltán beszélgetett az idei felnőtt országos strandröplabda-bajnokokkal.


Hétfőn hozták nyilvánosságra, hogy kiket választott az MRSZ az idei év legjobb strandröplabdázóinak. Nagy meglepetés nem történt, hiszen a felnőtteknél az országos bajnoki címeket megszerző párosok kapták meg az elismerést. Vaida Beáta és Vecsey Fanni ráadásul úgy szerezte meg a bajnoki címet, hogy a két ob-fordulón és a döntőn lejátszott 15 mérkőzésükön mindössze egy szettet veszítettek, s az egész nyári idény során is mindössze két mérkőzésen akadtak legyőzőre.


„Nagy megtiszteltetés ez a díj a számomra, hiszen még csak most kezdték el a magyarosítási eljárásomat röplabdában – nyilatkozta honlapunknak
Vaida Beáta, aki ebben az idényben még teremröplabdában is érdekelt, hiszen a DSZC-Eötvös DSE, Derecske színeiben az NB I-ben szerepel. – Sajnos a vírushelyzet miatt nem ideálisak az edzéslehetőségek az Eötvösnél, ezért egyeztetve a klub vezetésével november végén Gödöllőre költöztem, s a hét nagy részében már homokon készülök a következő idényre Vecsey Fannival. Csütörtökönként megyek vissza Derecskére, ahol két teremedzés mellett a meccseket is játsszuk, de egyáltalán nem okoz problémát a homokról a terembe való átállás” – mondta el ezzel kapcsolatban a 23 éves játékos, és az eredmények őt igazolják, hiszen a statisztikák alapján jelenleg kiemelkedően a liga legponterősebb és legjobban szerváló játékosa.

„Tavaly a legjobb utánpótlás strandröplabdázó lettem, akkor álmomban sem gondoltam volna, hogy idén a felnőttek között leszek győztes – nyilatkozta ezt
Vecsey Fanni. A Gödöllői RC 17 éves versenyzője minden idők legfiatalabb magyar strandröplabda országos bajnoka lett az idén, és ő már két éve kizárólag homokon készül. – Szeptember közepétől edzőnk, Adrian Pricop irányításával megkezdtem az erőnléti tréningeket, október vége óta pedig már Beával edzünk homokon és készülünk a jövő évi megmérettetésekre. Remélem, hogy lesznek is, hiszen szeretnék elindulni a 2020-ról jövő szeptemberre halasztott U19-es világbajnokságon és a nyári U20-as Eb-n is, Beával pedig már a felnőtt World Tour-okon is kipróbálnánk magunkat, emellett pedig természetesen a bajnoki címünk megvédése az egyik fő feladat.”
ADÓ 1 százalék!
TÁMOGATÓINKEGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK