Gödöllői Röplabda Club

3. hely Pozsonyban

#általánoshír 2012.09.23

A TEVA-Gödöllői RC kétnapos tornán vett részt Pozsonyban, ahol a 3. helyet szerezte meg.

 

Csapatunk az egyhetes francia túra után e héten egy kétnapos tornán vett részt Pozsonyban. Gárdánk kissé tartalékosan érkezett meg a szlovák fővárosba péntek délelőtt, mivel Széles Petra, és Háfra Dominika is hiányzott. A hat résztvevő csapatot 2 hármas csoportba osztották:

A csoport: TEVA-Gödöllői RC, Calcit Kamnik (szlovén), Páneuropa Bratislava (szlovák)

B csoport: Slavia EU Bratislava (szlovák), Vasas, Ostrava (cseh)

Első meccsünkön hatalmas küzdelemben fektettünk két vállra Páneuropa együttesét (aki a szlovák bajnok Doprastav Bratislava helyére ugrott be), a végeredmény: 3-2. Ezután a MEL induló Kamnik ellen szoros meccsen kaptunk ki 3-0-ra, így a csoport 2. helyén zártunk a szlovénok mögött.

A második nap az elődöntőt a Slavia ellen sajnos elbuktuk, így jöhetett a 3. helyért a csata az Ostrava ellen. A csehek ellen meggyőző játékkal nyertünk 3-0-ra.

A tornát a Slavia nyerte, miután a döntőben 3-1-re múlták felül a Kamnik gárdáját.

Csengeri Petra különdíjban részesült, mint legjobb játékos kapott elismerést.

A torna végeredménye:

1.: Slavia EU Bratislava

2.: Calcit Kamnik

3.: TEVA-Gödöllői RC

4.: Ostrava

5.: Páneuropa Bratislava

6.: Vasas

A torna hasznos volt, mivel már csak kevesebb, mint két hét van a Közép-európai Liga (MEL) rajtjáig. Játékunk bíztató, folyamatosan javuló tendenciát mutat. Október 6.-án első meccsünkön Bécsbe utazunk a Post Schwechat otthonába. Az osztrák csapatot erősíti a válogatott Sándor Renáta. Most már tényleg célegyenes!