Gödöllői Röplabda Club

A TFSE öt meccslabdáról fordított

#általánoshír 2022.04.15

A hajrájához értek a női röplabda NB I küzdelmei. Az Extraligába való feljutásért ugyanaz a három csapat küzd, amely tavaly is, azaz a TFSE, a MÁV Előre és a Gödöllői RC.

 

Előbbi és utóbbi csapat összecsapását végül a fővárosiak nyerték, akik már 2:0-ra is vezettek, ám a Monoron játszó házigazdák egyenlítettek, és a döntő szettben 14:11-nél három meccslabdájuk is volt, azonban a vendégek mindegyiket hárították, majd a következő kettőt is, s végül 18:16-ra fordítottak.

 

 

Női NB I. rájátszás, felsőház:

Gödöllői RC – TFSE 2:3 (–15, –23, 14, 21, –16)

Monor, 85 néző.

V: Barabás, Szarka.

GRC: Kovács E. 5, Boros 8, Ratkai 18, Mikus 5, Sánchez Pérez 24, Császár 12. Csere: Maurer (liberó), Monteiro 1, Sorompó. Vezetőedző: Szalay Attila. Másodedző: Wirnhardt Bence. Masszőr: Árpás Géza.

TFSE: Nagy V. 11, Kökény N. 4, Radomszki 18, Budaházy 13, Poór 8, Benedek 6. Csere: Boller (liberó), Halla P., Smits Van Oyen, Halla G. 2. Vezetőedző: Csépke Gábor.

MESTERMÉRLEG
Szalay Attila:
 – Első két játékrészben nem volt olyan játékelem, ami működött volna. A 3-4. szettben meg tudtuk mutatni, hogy mire képes ez a csapat és az önbizalmunk is visszatért. Ez kitartott a döntő felvonásban is. Több labdánk is volt a mérkőzés lezárására, de megremegtünk a lehetőségtől. Ismét több ki nem kényszerített hibát vétettünk és ezt könyörtelenül ki is használta az ellenfelünk.
Csépke Gábor: – Benne volt a 3:0, de a harmadik szettben felpuhultunk, ennyi rontással a Gödöllő ellen nem lehet nyerni. De csapat bebizonyította, hogy tud küzdeni az utolsó pontig. Az ötödik szettet agresszívan kezdtük, de egy hiba után újra szétestünk. A hazaiak már nyert helyzetben voltak, de az extra mezőnyök és a meccs végére agresszívvá vált blokkunk meghálálta magát. Gratulálok a csapatomnak!

Ezzel az eredménnyel a nevető harmadik székesfehérvári MÁV Előre járt a legjobban, amely így már 3 ponttal vezet a TFSE előtt.

Az állás a 3. forduló után: 1. MÁV Előre-Bericap 11 pont, 2. TFSE 8, 3. Gödöllői RC 5, 4. Budaörsi DSE-Emericus 0