Gödöllői Röplabda Club

Árpás Krisztina Tokióban

#általánoshír 2021.09.13

Dr. Árpás Krisztinát első ízben hívták meg a paralimpiára, s ehhez képest óriási megtiszteltetés, hogy ő vezethette például az Egyesült Államok–Brazília női elődöntőt.

 

A Gödöllőn közel másfél évtizedig röplabdázó 2003-ban hagyott fel az aktív pályafutással, de nem akart elszakadni a sportágtól teljesen. Azóta írodik a sikertörténet.

Kriszti boldogan állt rendelkezésünkre:

„Tizennyolc játékvezetőt hívtak meg Tokióba, a világ minden tájáról, köztük olyan nagy neveket is, akiknek ez már az ötödik paralimpiája volt. Hat meccsen működtem közre, az egyik legemlékezetesebb mérkőzés az mindjárt az egyik csoportmeccs volt, amelyen Brazília és Kanada játszott. 2 óra 51 percig tartott, amely új paralimpiai rekord a minden labdamenet pont lebonyolítás bevezetése óta a mérkőzés időtartamát tekintve. A másik pedig a brazil–amerikai női elődöntő volt, amelyen első játékvezető voltam és óriási csatában nyert csak az Egyesült Államok, amely aztán meg is nyerte a paralimpiát. Óriási élmény volt, hogy mind a férfi mind a női győztesnek vezethettem mérkőzést a torna folyamán.”

A játékvezető azt is elmondta, hogy a hazaiak nagyon szigorúan vették a Covid szabályokat, ennek köszönhetően sok újdonsággal találkoztak, a meccseket például maszkban, e-síppal kellett vezetniük. Viszont a japán precízségű buborék lebonyolítás miatt sajnos Japánból semmit nem láthattak, csak a csarnokot és a szállodát, de az is nagyon hasznos volt szakmai szempontból. Minden mérkőzés után neves ellenőrök mondták el észrevételeiket, amik sokat segítenek a fejlődésben és a későbbiekben is tudja kamatoztatni ezeket.

„Ami a további terveimet illeti: a legközelebbi esemény az októberi törökországi Európa-bajnokság lesz, amire szintén kaptam küldést. Nagy szabású rendezvény lesz, mert 11 női és 16 férfi csapat vesz rajta részt” – de Árpás Krisztina hosszútávú tervei között pedig természetesen további paralimpiai részvételek is szerepelnek.

Szívből gratulálunk az elért sikerekhez!