Gödöllői Röplabda Club

Bajnok a Szent István Egyetem

#általánoshír 2013.06.11

Öt éven belül harmadik alkalommal nyerte a Szent István Egyetem női röplabda csapata a Magyar Köztársaság Egyetemi Bajnoka címet a június 7-9. között a Debreceni Egyetem által rendezett MEFOB négyes döntőben.

 

Öt éven belül harmadik alkalommal nyerte a SZIE női röplabda csapata a Magyar Köztársaság Egyetemi Bajnoka címet a június 7-9. között rendezett MEFOB négyes döntőben Kovács Attila vezetésével.

A csapat az első fordulóban a rendezők női gárdáját ütötte el a továbbjutás lehetőségétől kettős 3-0-s szett aránnyal, csakúgy, mint a második fordulóban a Miskolci Egyetemet. A döntőben a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Kaposvári Egyetem csapataival kellett megküzdeni körmérkőzéses viadalon. A három ellenfél közül a TF, illetve a BCE tűnt az erősebb ellenfélnek, de a Kaposvárt sem lehetett lebecsülni, hiszen ebben az évadban minden csapat legalább 2, de inkább 4-5, vagy több NB I-es játékost tudott szerepeltetni a keretében.

A tavalyi „csak” második helyes szereplés már akkor is mutatta - ahol ugyanezen csapatok szerepeltek szinte ugyanebben a felállásban -, hogy a SZIE nem nélkülözheti azon játékosait, akik a válogatottban szerepelnek ebben az időszakban. Ők nyújtják a stabilitást.

Az idei döntőn Hollósy László, a női válogatott szövetségi kapitánya - testnevelő tanárunk -, támogatta saját intézményét és elengedte a válogatottban szereplő hallgatónkat, nem úgy, mint a tavalyi szövetségi kapitány!

Hasonló jó mondható el két élvonalbeli NB I-es csapat vezetésének hozzáállásáról is, hiszen Gödöllőn a TEVA-Gödöllői RC, Békéscsabán a Budapest Bank-BRSE játékosai álltak rendelkezésünkre. Ezek a csapatok mind a Magyar Kupában, mind a Magyar Bajnokságban második, illetve harmadik helyet szereztek meg!

Mindezek eredményeképpen hármas győzelemmel nyerte el csapatunk az első helyet!

Csapatunkban szerepeltek játékosok az Állatorvos-tudományi Karról (Győri Panna), a békéscsabai Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karról (Jenei Andrea, Molcsányi Rita), továbbá a gödöllői kampusz hallgatói (Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar: Bolgár Evelin, Györki Andrea, Lutter Liza, Ördögh Henriett, Szekeres Judit; Gépészmérnöki Kar: Juhász Anna; Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar: Csengeri Petra, Lékó Lilla, Mészöly Bianka (CSK), Szakmáry Gréta).

Vezetőedző: Kovács Attila

A szakmai hátteret ismételten a GEAC adta, akiknek köszönhető a döntőbe jutás, hiszen egy fordulóra - a Magyar Bajnokság véghajrájának mérkőzései miatt - a GEAC játékosai nélkül nem tudtunk volna kiállni. Ezúton is szeretnék edzőként és szakmai koordinátorként köszönetet mondani a SZIE hallgatói önkormányzatainak, illetve a GEAC anyagi támogatásáért, aminek köszönhetően sikerült egy bajnokcsapathoz méltó mezgarnitúrát beszerezni!

fotókat készítette: Tóth Péter

szöveg forrása: www.szie.hu