Gödöllői Röplabda Club

Bánlaki Mária Gödöllőn folytatja

#általánoshír 2014.08.04

A 20 éves liberó a fővárosból érkezik hozzánk.

 

Ő volt a mai interjúvendégem:

- Horváth András hívására érkeztél hozzánk, egyből igent mondtál?

- Májusban felhívott Bandi, hogy bizonyos okoknál fogva „üresedés” van libero poszton és rám gondolt, lenne-e kedvem. Én boldogan igent mondtam.

- Mennyire ismered a gödöllői csapattársaidat?

- A TF-en egy csapatban játszottunk Nagy Kittyvel, Antal Anettel és Fritz Ágival is, ráadásul Kittyvel 4 évig a korosztályos válogatottban is együtt szerepeltünk, úgyhogy velük biztosan könnyen megy majd az összeszokás. Lutter Lizával egyszer-kétszer indultunk strandröpin és igazán jó barátságot ápolunk. Sajnos a többieket nem igazán ismerem, de szerintem egy nyílt és közvetlen személyiség vagyok, úgyhogy az ismerkedéssel nem lesz gondunk!

- November óta nem láthattunk röplabdamérkőzésen játszani, mennyire várod, hogy újra pályán legyél?

- Az előző szezonban szükségem volt egy kis szünetre. Most kipihenten, letisztulva, újult erővel indulok neki az alapozásnak és már nagyon izgatott vagyok! Igyekezni fogok, hogy kihozzam magamból a maximumot, illetve a lehető legjobban segítsem a csapattársaimat a pályán és a pályán kívül egyaránt!

- Milyen a viszonyod az edző párossal? Kleczli Csaba ráadásul junior edződ volt a TF-en.

- Bandit már nagyjából 5 éve ismerem, szerintem jól kijövünk és nagyon becsülöm a munkáját, kiváló edzőnek tartom. Sokszor besegített nekünk edzéseken is a TF-en. Három éve volt az edzőm egy olaszországi tornán és az azt megelőző felkészülés erejéig. Remélem most is legalább olyan jó lesz az edző-játékos kapcsolatunk! Csabival szintén a TF-en ismerkedtem meg, először NB2-ben, majd juniorban is edzőm volt. Sokat segített abban az időszakban, mindig fejlődésre ösztönöz, nagyon jóban vagyunk.

Várom a közös munkát mind a kettőjükkel

- Mivel lennél elégedett a bajnoki év végeztével?

- Én úgy vagyok ezzel, hogy nem szabad görcsösen ragaszkodni valamihez, mert annak nem biztos, hogy jó vége van. Szerintem az egész csapat odateszi majd magát augusztus 4-től egészen az utolsó meccs utolsó percéig. Lelkesen és szorgalmasan fogunk dolgozni a lehető legjobb eredményért, minél közelebb az aranyéremhez!

- Mikor kezdtél röplabdázni, és miért pont ezt választottad?

- Röplabdás pályafutásomat 12 évesen kezdtem, általános iskolában ismerkedtem meg vele és nagyon megkedveltem. Előtte táncoltam, ami meglehetősen más mozgásforma, de valószínűleg ezért is tetszett meg végül a röpi. Apukám vitt fel a Folyondár utcába, ahol az első edzés után nem tudtam nemet mondani a többire.

- Mivel foglalkozol a civil életben? Hol folytatod tanulmányaidat?

- 2013-ban érettségi után kezdtem egy OKJ-s képzést. Kozmetikusnak tanulok, és nagyon szeretem. Szerintem fontos, hogy az embernek a sport mellett legyen egy „B” terve is az életéhez. Túl vagyok az első évemen, hátra van még 2. Miután végeztem, remélem az összes röplabdás lány hozzám fog járni. Egy jó kis arcmasszázs, arckezelés 2 edzés között. Szerintem csábítóan hangzik..

- Már nincs sok hátra az alapozás kezdetéig, de nyáron azért előkerült a röplabda?

- Az előző szezonbeli pihenés után szükségem volt a mozgásra. A nyáron strandröpiztem jópárszor, de nem a bajnokságban. Szerencsére idén hamar kezdődött a szép idő, így február óta rendszeresen járok a Margitszigetre futni, görkorizni és erősíteni is.

az interjút készítette: Árpás Géza