Gödöllői Röplabda Club

Beharangozó

#általánoshír 2021.05.27

Holnaptól három napon át junior hölgyeinkre szegeződik a figyelem. Péntek 10 órától a Budaörs ellen kezd a gödöllői hölgykoszorú.

 

A gárda magja már ismeri a téthelyzetet, heten ugyanis a felnőtt csapatban játszanak, és kulcsszerepük volt abban, hogy a gödöllői egyesület 2000 után ismét kiharcolta az Extraliga indulás jogát, amelytől 2018-ban búcsúzott a létszámcsökkentés következtében.

A GRC U21-es idén az NB II-es bajnokság Kelet A csoportjában kezdte meg a szereplését, majd a U21 Kelet A csoportjának alapszakasza következett, ahol a Fatum Nyíregyháza, a DVTK és a DEAC csapatait megelőzve végzett ez élen. A rájátszás számunkra az MTK, MÁV Előre hármasban folytatódott tovább, ahol két körben dőlt el a továbbjutás, és végül első helyen léptünk a döntőbe.

Eddigi legfényesebb junior érmünk egy arany 2007-ből Hollósy László vezetésével. 2019-ben pedig ezüstig jutott a gödöllői hölgykoszorú Kaposváron (a cikkben szereplő kép ott készült), ahol egy ötszettes drámai csatában kaptunk ki az UTE-tól. A két évvel ezelőtti keretből négyen (Tóth-Bagi Réka, Ratkai Panna, Bajnóczi Fruzsina, Barta Karolina) most is pályára lépnek.

Tóth-Bagi Réka, a GRC feladója osztotta meg velünk gondolatait:

„Keményen készültünk a csapattal az utóbbi 4-5 hétben a döntőre. Nagyon izgatottan várjuk ezt a három napot, mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető legjobban teljesítsünk. Hosszú volt a szezon, és sajnos a sérülések is nehezítették a munkánkat, de elsősorban felszabadultan szeretnénk játszani, élvezni a meccseket.”

Pénteki program:

10.00 Gödöllői RC – BDSE/Emericus

16.00 Gödöllői RC – UTE U21

Az esemény nézők számára NYITOTT, de csak védettségi igazolvány kötelező felmutatásával és kiskorúaknàl csak felügyelettel.

A finálé összes mérkőzését élőben követhetik a hunvolley.tv oldalon.