Gödöllői Röplabda Club

Bravúrezüst

#általánoshír 2021.06.28

A Kispest Open U18-as 4*-os strandröplabda válogatóversenyt rendezték meg a kőbányai Pénzügyőr pályán.

 

Ezúttal is számos gödöllői érdekeltségű páros volt a mezőnyben, akik közül a legjobban BÚTOR ANNA és GYEBNÁR FANNI alkalmi párosa szerepelt. Mindketten más játékossal neveztek a tornára, de előbbi párja, Kristóf Dóra hátsérülés, utóbbié, az SRSE-s Orosz Henrietta betegség miatt lépett vissza szombaton, így kézenfekvő volt, hogy a két lány végül együtt induljon. Első közös mérkőzésüket még elveszítették, de aztán hihetetlen menetelésbe kezdtek, többek között a nyolcaddöntőben legyőzve klubtársukat, SZABÓ ANNÁT és a Kispest SE-s RÉTHELYI ORSOLYÁT, majd a negyeddöntőben visszavágtak a Pap/Uhlmann párosnak a csoportmeccsen elszenvedett vereségért, végül egészen a döntőig jutottak, ahol csak az első helyen kiemelt Gubik/Kun kettős állította meg őket, de így is bravúros ezüstérmet szereztek.

A többiek közül DIOS LARA és HORVÁTH VIRÁG, LUKÁCS BERTA és MIKUS NINA, valamint a már említett SZABÓ/RÉTHELYI duó a 9., KÖVESDI RÉKA és az SRSE-s LENGYEL-POLONKAY STEFÁNIA pedig a 17. helyen zárt a 34 tagú mezőnyben.

A fiúknál HEMMERT ALEX és az első versenyén induló BARTA BALÁZS képviselte színeinket, akik második mérkőzésüket meg is nyerték és végül a 9. helyen végeztek 15 páros közül.

A mieink összesített éremtermése az elmúlt három napban így négy ezüst- és egy bronzérem volt.