Gödöllői Röplabda Club

Bravúros egyenlítés

#általánoshír 2012.04.22

Hihetetlen hangulatú mérkőzésen nyert csapatunk a bajnoki döntő második mérkőzésén, így a párharc állása 1-1. Folytatás szerdán fél hatkor a Folyondár utcában.

 

Női NB I. Liga, bajnoki döntő 2. mérkőzés:

TEVA-Gödöllői RC– Vasas-Óbuda: 3-1 (26, -23, 22, 23)

Gödöllő, egyetemi csarnok, 700 néző, V.: Mezőffy Zsolt, Éva Tibor

Gödöllő: Merkószki – Csengeri – Szakmáry – Széles – Lutter – Németh Zs. csere: Lékó (liberó), Horváth G., Kriegel Zs., Berze. edző: Ludvig Zsolt, Szalay Attila

Vasas: Milovits J., Sándor R., Miklai Zs., Oláh V., Dékány B., Nagy E., . csere: Lévai (liberó) Gudmann Cs., Fábián F. edző: Jókay Zoltán, König Gábor

Igen nem elírás a cikk elején: 700 néző tekintette meg a bajnoki döntő második felvonását!! Ha az alapokat nem is, de egy-két „téglát” újra kellett raknia a párharc első meccse után Ludvig Zsoltnak ahhoz, hogy a gödöllői erődítmény időtálló maradhasson. A hazaiak – fiatal kora ellenére – sokat tapasztalt trénere főként azt szerette volna elérni, ha tanítványai kitörlik a nyitó derbi rossz emlékét.

Ehhez a külsőségek adottak voltak, hiszen a gödöllői klub rendezői pom-pom lányokat szerveztek, hogy a kezdőhatosok tagjai közöttük a pályára futva pacsizzanak le.

Az első szett elején mindkét csapatnak adódtak gondjai a nyitásfogadással, ezáltal a támadások vérszegények voltak. Szerencsére, a gödöllőieké kevésbé, ami az első technikai szünetnél 8-6-os hazai előnyt jelentett. Sokkal nagyobb különbséget azonban nem tudtak kicsikarni a látványos megoldásokkal előrukkoló, ugyanakkor bosszantó bakikat is vétő vendéglátók, mi több, az ütőerőben feljavult Vasas 12-12-nél egyenlített, és 18-17-nél már vezetett. A fordítás lázba hozta a fővárosiakat, akik 24-21-nél három játszmalabdához jutottak. De Csengeri Petra szerváival, valamint Szakmáry Gréta parádés bombáival visszajött a szettbe az eksztázis közeli állapotba került TEVA-formáció, és vezetéshez jutott.

Egy ideig úgy tűnt, hogy a Ludvig-csapat a második felvonásban ott folytatja, ahol az elsőben abbahagyta. 5-2-nél azonban leblokkoltak a gödöllőiek, akiknek alaposan meggyűlt a bajuk Miklai Zsanett nyitásaival (5-7). A hullámvasútnak viszont nem lett vége: Széles Petra is bemutatta, mi fán terem az agresszív adogatás (9-7), majd ismét a Vasas percei következtek (10-12). Ezt követően pedig még kiszámíthatatlanabbá vált, mikor, melyik társulat halmoz fel egy-két pontos előnyt, hogy kisvártatva eladja azt. 18-18-nál a vendégek léptek el három ponttal, de ez nem zavarta a pazarul nyitó Széles Petrát és a jól sáncoló Merkószki Tündét (21-21). Csakhogy a rivális oldalán is összeállt a blokk (21-24), és ez, a végjátékban kiharcolt előny ezúttal kitartott. Egyenlített a Vasas.

Gyakorlatilag minden kezdődött elölről a harmadik játszmában, amit az izgalom-imádók cseppet sem bántak. A színvonal ugyan nem verdeste az eget, ami nem izgatta a hősiesen küzdő hazaiakat, akik – ha úgy hozta a sors – apró ejtésekkel és blokk szélére ütött labdákból elért pontokkal haladtak előre (12-7). No, meg, Szakmáry okos megoldásain kívül, a centerposzton is brillírozó Széles Petra vízfakasztó ütéseivel (15-9, majd 21-16). Mivel a Vasasnak csak fellángolásai voltak, tartós megújulása nem, a gödöllői lányok az egy ide, egy oda pontokkal szépen elaraszoltak újabb részsikerükig.

Hazai oldalon a negyedik etapra az addig kevés ponttal szerénykedő Németh Zsuzsanna is beszállt a meccsbe. Feljavult teljesítményére szüksége is volt a gödöllői csapatnak, amelyre 8-8-ig tapadtak a piros-kékek. Lutter Liza pontos passzai, a házigazdák ébersége és elszánt mezőnymunkája azonban ezt követően szépen hozott a konyhára (13-8). A kapkodás viszont kevésbé (13-12). A mieink megingása, szerencsére, nem tartott sokáig (18-14). Kisvártatva pedig már 20-16, ide. Feszültség a tetőfokon: feljön a Vasas 22-22-re. Ludvig Zsolt együttesének tagjai azonban csúsznak-másznak, majd végül úrrá lesznek a helyzeten, és megszerzik első, bajnoki döntőbeli győzelmüket. Úgy is mondhatjuk: egyenlítenek!

Ludvig Zsolt: - Az első szettől érződött hogy más ritmusban kezdtünk el játszani. Látszott hogy mindenki nagyon akarja a győzelmet, és a cserék is a legjobb teljesítményüket nyújtották a pályán.

Jókay Zoltán: – Fegyelmezetlenül játszottunk, ezért nem érdemeltünk győzelmet.

SZÉP VOLT LÁNYOK!!!!

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1. Az ütközet-sorozat harmadik összecsapását április 25-én, szerdán 17.30 órától rendezik meg a Folyondár utcában. A találkozót a DigiSport Plus élőben közvetíti.

forrás: Gödöllői Hírek