Gödöllői Röplabda Club

Bronzérem Szegedről

#általánoshír 2014.03.17

Március 8-9-én került sor a Szeged Kupára, ahol már évek óta felvonul a magyar utánpótlás legnagyobb része.

 

Március 8-9-én került sor a Szeged Kupára, ahol már évek óta felvonul a magyar utánpótlás legnagyobb része.

Ezúttal 3 korosztályban (szupermini, mini, gyerek) írták ki a versenyt és több, mint 110 leány csapat érkezett, hogy megmérettessen. A Gödöllői Röplabda Club 52 játékossal, 9 csapattal vett részt az eseményen.

A legkisebbek, azaz a szuperminik (2003) korosztályában 3 gödöllői alakulat küzdötte végig a két napot. Az egyes számú csapatunk győzelmi sorozatát (TEVA-GRC - Szolnok 3:0, TEVA-GRC - Vasas „2” 3:0, TEVA-GRC - Szeged „4” 3:0) csak vasárnap délelőtt tudta megtörni a végső győztes Lőrinc SE (1:3). Az 5-8. helyért léptek így pályára kislányaink, akik szoros szettekben ugyan, de 3:0- ra verték az Újpestet. Azt az Újpestet, amely ősszel még ugyanilyen arányban múlta felül az akkor 12. „1”- es csapatunkat. Az ötödik helyért aztán következett a Békéscsaba egyes számú alakulata. Sajnos azonban, ahogy később a legidősebbek, úgy a legfiatalabbak is alulmaradtak viharsarki ellenfelükkel szemben (2:3), így a társaság a 6. helyen végzett a harminc csapatot felvonultató mezőnyben.

A kettes és hármas számú formációnk is szépen helytállt és a 12., valamint a 24. helyen végeztek. Előbbiek a lejátszott hat mérkőzésből négy során küzdöttek öt szetten keresztül (- BRSE „4” 3:2, - Besenyőszög 3:2, - Szeged „1” 3:2, - Palota RSC 2:3)! Sajnos az Újpest (1:3) és a Kecskemét (0:3) csapatait azonban nem sikerült megszorítani, legyőzni. A mezőny alighanem legfiatalabb versenyzőjének külön köszönet a részvételért, a 2007-es születésű, első osztályos Kövesdi Réka hősiesen küzdött a nála 4 évvel idősebbek ellen.

A mini mezőny volt a legnépesebb, itt 60 (!) csapat ütötte a labdát szombat reggel 8-tól vasárnap délután 4 óráig. A gödöllői színeket 4 csapat képviselte. A legeredményesebb együttesünk mindössze egy vereséget szenvedett a két nap alatt (6 mérkőzésből), s ezzel a dobogó 3. fokára állhatott fel. Ezzel újabb érem került a mini „Szegedes” gyűjteménybe, ahol van már emellett egy bronz és egy arany. Pontosan ugyanilyen mutatóval –csupán egy vereséggel- zárta a tornát a második legeredményesebb csapatunk is (Gödöllő 3), ám így be kellett érnünk a 17. hellyel. Történhetett ez úgy, hogy a csoport meccsek során szenvedték el a vereséget, így a csoport második helyén zártak, ami –keresztjátékok hiányában- a 17-32 közé predesztinálta a lányokat. A folytatásban nem hibáztak, helyenként nagyon érett játékkal meneteltek a 17. helyig. A Gödöllő 2 néven nevezett csapatunkat épp az imént említett Gödöllő 3 ütötte ki a legjobb 24 közül, így a több újonccal felálló csapat a 30. helyen zárta a hétvégét. Legfiatalabb minijeink, akik mind egy évvel fiatalabbak, mint a korosztály, ugyancsak szépen szerepeltek. Ősszel egy győzelemmel, az utolsó előtti helyen zártak, ezúttal 2 meccset nyertek és egy döntetlent is összehoztak, ami a 44. helyhez volt elég.

A gyerek mezőnyben két csapattal indultunk az alap kategóriában, amely 21 együttest számlált. Egyes számú gárdánk a csoportmérkőzéseket simán, három 2:0- ás eredménnyel abszolválta és jutott a legjobb hat csapat közé. Ez alkalommal sem volt keresztjáték a nagy létszám miatt, így ide a csoportgyőztesek juthattak csak. A későbbiekben, reméljük, erre sikerül valami megoldást találni, hiszen irreálissá teheti a végeredményt… A hat között két hármas csoportban folytatódott a küzdelem: lányaink a Békéscsaba „2”- vel és a későbbi aranyérmes Veszprémi ESC csapataival kerültek össze. A csabaiak ellen, bár 16:9- re is vezetett csapatunk az első játszmában, végül 2:0- ra (19:25, 21:25), míg a veszprémiek ellen szintén két játszmában (16:25, 25:27) maradt alul. Azt ötödik helyért a Palota következett, amelyet az OGYB- ben már legyűrtünk idén 0:2- ről 3:2- re. Az izgalmak ezúttal sem maradtak el: sima 25:11- gyel nyitottunk, majd a 2. játék rövidzárlata után (19:25), a döntő játék ismét az elsőt idézte 14:7- ig… Innentől kezdve felállt az ellenfél és 14:13- ig jött fel, de végül Csengeri Gréti bombája eldöntötte az 5. hely sorsát (15:13). Érdekesség, hogy az összes helyosztót (1., 3., 5. helyért) a mi középdöntős csoportunk csapatai nyerték…

„B” csapatunk igen nehéz csoportba kapott besorolást és, bár derekasan helytállt, hiszen mind a Kecskemét „2”, mind a későbbi ezüstérmes Szombathely ellen sikerült kétpoénos szettet játszania, végül az MTK „3” elleni vereség a negyedik helyet jelentette. A 19-21. helyért játszott helyosztókat azonban simán behúzták a lányok (- Jászberény 2:0, - Kecskemét „4” 2:0), így a 19. helyen végeztek.

TEVA Gödöllői RC szupermini „1”: Antal Anna, Háló Rebeka, Stollár Szonja, Vecsey Fanni.

TEVA Gödöllői RC szupermini „2”: Brandhuber Emese, Nagy Léna, Ruff Patrícia, Saáry Blanka.

TEVA Gödöllői RC szupermini „3”: Kardos Boglárka, Kövesdi Réka, Sorompó Kinga, Sógor Petra.

TEVA Gödöllői RC mini „1”: Hemmert Yvon, Halla Gréta, Gubcsi Blanka, Kalmár Viktória, Tunyogi Dominika, Tóth Dorina. Különdíjas: Halla Gréta

TEVA Gödöllői RC mini „2”: Fatér Katalin, Kiss Rita, Szekeres Dea, Monoki Noémi, Udud Zsófia.

TEVA Gödöllői RC mini „3”: Barta Karolina, Balogh Zsuzsi, Szabó Zita, Juhász Enikő, Tettamanti Virág.

TEVA Gödöllői RC mini „4”: Barta Regina, Bautista Soldevila Réka, Mohos Borbála, Pásztor Hanna, Szabó Fruzsina, Székelyhidi Kata.

TEVA Gödöllői RC gyermek „1”: Csengeri Gréta, Dóra Dominika, Kiss Fanni, Kovács Anita, Rausch Blanka, Tóth Bagi Réka, Zeller Kinga.

TEVA Gödöllői RC gyermek „2”: Benedek Zsófia, Farkasinszki Fruzsina, Filipovics Nóra, Hemmert Yvon, Kalmár Viktória, Rózsahegyi Krisztina, Scelsa Elisa, Szabó Dóra.

cikket írta: Szabados István