Gödöllői Röplabda Club

Bútor/Kristóf arany

#általánoshír 2021.06.12

Két strandröplabda-versenyt is rendeztek szombaton.

 

Érden U18-as 4*-os ranglistapontszerző tornára került sor, amelyen a Gödöllői RC versenyzői közül a két középiskolai világbajnok BÚTOR ANNA és KRISTÓF DÓRA szerepelt a legjobban, akik egészen a döntőig meneteltek, s ott is győztek strandspecialista Breuer/Varga kettős ellen! A két GRC-s lány idén először indult egy párként, legutóbb két éve, éppen a vb elődöntőjében játszottak együtt.

A többiek közül DIOS LARA és HORVÁTH VIRÁG a 9., BOSCH EMMA és TÓTH ROXÁNA a 17., KÖVESDI RÉKA és az SRSE-s LENGYEL-POLONKAY STEFÁNIA 19. lett 26 induló közül.

A lányok vasárnap az ugyancsak 4*-os, U20-as Kispest Openen is indulnak, s ott lesz a harmadik világbajnokunk SZABÓ ANNA is, aki ma a Kispest Open felnőtt A-kategóriás versenyen lépett homokra STOLLÁR SZONJÁVAL, s végeztek a 9. helyen úgy, hogy megnyerték csoportjukat, azonban pechjükre a negyeddöntőbe jutásért éppen klubtársukkal, az első kiemelt VECSEY FANNIVAL és ÓSSC-s párjával, SZABÓ DOROTTYÁVAL kerültek szembe. Fanniék útja kissé rögösebbre sikerült ugyanis, mint azt tervezték, csoportjuk döntőjében ugyanis váratlan vereséget szenvedtek, így egy plusz mérkőzésre kényszerültek, majd éppen edzéstársaikkal kellett játszaniuk, s ott is a döntő játszmában diadalmaskodtak.

Ugyanitt búcsúzott MESTER ORSOLYA és SZÉLES-NEIZER LILI, míg GRACZA SÓTI FANNI és a Beach Sportos HARMAT BORBÁLA, SOROMPÓ KINGA és VESZELI FANNI, valamint TETTAMANTI VIRÁG és WINDISCH KINGA a 17. helyen zárt, KASZÁS FLÓRA és MISKOLCZI LILLA, valamint TRENCSÉNYI BOGLÁRKA és Kispest SE-s párja, CSÖRGŐ LILLA pedig a 25. lett.

Vasárnap tehát Vecsey Fanniéknak és az U20-as versenyen induló játékosoknak szurkolhatunk, illetve Érden lesz felnőtt B-kategóriás torna, ahol a mai indulók közül öt páros is képviseli majd színeinket.