Gödöllői Röplabda Club

Csepeli beharangozó

#általánoshír 2021.07.14

Csütörtöktől Csepelen rendezik meg a strandröplabda országos bajnokság harmadik fordulóját, ahol az U22-es és az U16-os korosztályban is bajnokot hirdetnek

 

Természetesen ezúttal is szép számban képviseltetik magukat klubunk versenyzői.

A program csütörtökön az U22-es döntővel kezdődik, ahol négy párosban is érdekeltek vagyunk. A sors fintora, hogy csakúgy, mint az U20-as fináléban, három, éremre is esélyes párosunk ezúttal is egy csoportba került, de ez végül két hete sem okozott problémát, mert mind a három végül el is jutott a legjobb négy közé. Az U20-as aranyérmes VECSEY FANNI ezúttal RATKAI PANNÁVAL indul, s első meccsüket az U20-as ezüstérmes, a múlt heti felnőtt A-kategóriás tornán is második BÚTOR ANNA és KRISTÓF DÓRA ellen játsszák, míg a csoport harmadik tagja KISS ANNA és az említett A-kategóriás versenyen győztes SZABÓ ANNA lesz. Rajtuk kívül SOROMPÓ KINGA és a Beach Sportos PAP ZORKA érdekelt még ebben a korosztályban.

Pénteken az U16-os lányokon a sor, amelynek első kiemeltje a múlt hét óta a Gödöllői RC-t erősítő BREUER MIRTILL, illetve SZABÓ ANNA, akik a két héttel ezelőtti, gyenesdiási ob-fordulón is diadalmaskodni tudtak, de éremesélyesnek számít a két évvel ezelőtt az U14-es korosztály ob-döntőjében harmadik GYEBNÁR FANNI és a KSE-s SEBŐK LORA, akik az 5. helyre vannak rangsorolva, míg a 8. kiemelt KÖVESDI RÉKA és az SRSE-s LENGYEL-POLONKAY STEFÁNIA lesz, de a mezőnyben ott van termes gyermekcsapatunk liberója, a strandon a BVSC színeiben induló STRÉBL NOÉMI is a KSE-s KISPESTI ANNÁVAL 4. kiemeltként.

Délután a felnőtt selejtezők következnek, ahol tucatnyi GRC-s versenyző lesz még érdekelt. A sors fintora, hogy négyen megint egymás ellen kezdenek majd: BÚTOR ANNA és KRISTÓF DÓRA első ellenfele ugyanis RATKAI PANNA és STOLLÁR SZONJA lesznek, egy másik ágon a már két B-kategóriás tornát is nyerő MESTER ORSOLYA és SZÉLES-NEIZER LILI is esélyes a főtáblára kerülésre, de STRENNER KINGA és TRENCSÉNYI BOGLÁRKA, TETTAMANTI VIRÁG és az UTE-s SÓTONYI LILI, CHOVÁN ÁGNES és GRACZA SÓTI FANNI, valamint WINDISCH KINGA és az ÓSSC-s BALOGH BORBÁLA is harcba száll a főtáblára kerülésért.

Ott biztos helye van VECSEY FANNINAK, aki az ÓSSC-s SZABÓ DORKÁVAL a verseny első kiemeltjei és biztosan lesz vasárnap is érdekeltségünk, mert az U16-os fiúk döntőjében BARTA BALÁZS és a tavalyi U14-es bajnok KRISTÓF MÁTYÁS lesz érdekelt.