Gödöllői Röplabda Club

Edzőváltás Gödöllőn

#általánoshír 2014.02.11

Szalay Attilát Horváth András váltja a kispadon.

 

A február 8.-ai, 3-0 arányú vendégsikerrel zárult TEVA-Gödöllői RC – Slavia EU Bratislava Közép-európai Liga női röplabda-mérkőzés után összeült a helyi egyesület elnöksége, és úgy döntött, hogy felmenti vezetőedzői tisztségéből Szalay Attilát. A hírek szerint a határozat indoka elsősorban az volt, hogy a tavaly nyáron bizalmat kapott, korábban hosszú évekig másodedzőkén ténykedett szakvezető nem tudott ütőképes csapatot kovácsolni a lányokból. Úgy tudni, Szalay maradhat a klub kötelékében, feltéve, hogy ezek után ő is így gondolja. Erről, valamint utódjáról a következő napokban születik döntés. A kiszivárgott információk szerint a fővárosból érkezik a TEVA-GRC új vezetőedzője, akire nem kisebb feladat hárul majd, mint szűk egy hét alatt felkészíteni a csapatot a Vasas elleni, február 15-i, békéscsabai Magyar Kupa döntőre.

Szalay Attila mintegy féléves vezetőedzői tevékenysége során 23 tétmérkőzésen ült a gödöllői kispadon. Együttese 8 találkozón hagyta el győztesen a játékteret, és 15 ütközeten elvérzett. Utólag talán már kétes dicsőség, hogy Szalay volt az első olyan trénere a gödöllői alakulatnak, aki a legjobb 32 közé vezette a TEVA-hatost a CEV Challenge-kupában. Másfelől viszont elgondolkodtató, hogy szakmai irányításával a lányok nem tudtak mérkőzést nyerni a Közép-európai Ligában, amire elődei esetében nem volt példa.

A felnőtt csapat edzői posztjának betöltésével kapcsolatosan a 27 éves Horváth Andrásra esett a TEVA-Gödöllői RC vezetésének választása, miután az egyesület elnöksége február 8-án felmentette posztjáról Szalay Attilát.

A felnőtt csapatnál vezetőedzői minőségben még nem dolgozott fiatal szakember az elmúlt idényben tagja volt a Magyar Kupában bronzérmes, bajnoki negyedik Aluprof-TF edzői stábjának, ahol Központi Röplabda Akadémia (KRA) tehetségeivel utánpótlás szinten ért el sikereket. Ezen kívül – a Gödöllőn is edzősködő Szabados István mellett – a leány ifjúsági válogatott trénereként szerzett tapasztalatokat, valamint Jókay Zoltán, majd Hollósy László szövetségi kapitánysága idején pályaedzőként a felnőtt női válogatottnál is segédkezett.

Horváth András megbízatása egyelőre a bajnoki szezon végéig szól, de ha megfelel az elvárásoknak és ő is úgy dönt, kontraktusa további egy évvel meghosszabbítható. Debütálása valódi „mélyvizes” kihívás lesz, hiszen a február 15-i, Vasas elleni, békéscsabai Magyar Kupa döntőn ülhet először tétmeccsen a díszes serlegért harcba szálló gödöllőiek kispadján.

A cikket írta: Fedor Gábor