Gödöllői Röplabda Club

Egy kis pihenő

#általánoshír 2013.12.21

A szerdai Challenge kupa meccsel lezárult a mérkőzésdömping a TEVA-Gödöllői RC-nek.

 

A szerdai Challenge kupa meccsel lezárult a mérkőzésdömping lányainknak. Csütörtökön edzés helyett évzáró bankettot tartott a klub a Bojtár csárdában. A jó hangulatú estén Árpás Géza elnök értékelte az idei évet, és beszélt a jövőről is.

Most pár nap pihenőt kapnak a játékosok, azonban a két ünnep között újra edzésbe állnak; a csapat nagy része Szalay Attila vezetésével készül 2014-re.

Hárman azonban egy időre másra koncentrálnak majd; Széles Petra, Szakmáry Gréta és Csengeri Petra december 26.-án Szlovéniába utazik edzőtáborba, ahonnan majd egyből továbbmennek Rovinjba, ahol 2014. január 3.-5. között a vb-selejtező harmadik körét között játssza a magyar női röplabda válogatott, amelynek a házigazdák mellett a franciákkal és a hollandokkal kell megküzdenie az egyetlen továbbjutó helyért. Az ellenfelek magasabban jegyzett csapatok, ezért Horvátországban a tisztes helytállás a cél. Mindenképpen nagy eredmény, hogy már eddig eljutottak. Ha a válogatottnak sikerül kiharcolnia a továbbjutást, akkor 1981 után, tehát több mint 30 éves szünetet követően szerepelhet újra világbajnokságon.

Úgyhogy bár mérkőzésünk leghamarabb csak Január 11.-én (szombaton) lesz idegenben az osztrák Schwechat ellen, de lányaink addig is kemény edzésekkel készülnek az új évre.