Gödöllői Röplabda Club

Egy szakasz lezárult

#általánoshír 2014.02.09

Az idei kiírásban nem sok babér termett csapatunknak a MEVZA-kupában, hiszen az utolsó fordulóban se sikerült nyerni. Azonban nincs megállás, mivel még a magyar bajnokságban és a kupában is érdekeltek vagyunk.

 

Női röplabda közép-európai liga, 14 forduló:

TEVA-Gödöllői RC – Slavia EU Bratislava (szlovák): 0-3 (-21,-16,-25)

Gödöllő, egyetemi csarnok, 200 néző. vezette: ZIDANIĆ Iskra, MILINOVIĆ Miroslav

Gödöllő: Mester, Széles, Lutter, Szakmáry, Hackl, Csengeri. cserék: Antal (liberó), Erdős, Merkószki, Szekeres. edző: Szalay Attila, Bajáriné Pesti Anikó. gyúró: Árpás Géza

A TEVA-Gödöllői RC együttese számára ez volt az utolsó esély, hogy kozmetikázzon nyeretlenségi mérlegén a Közép-európai Ligában. A feladat nem ígérkezett könnyűnek, de – kellő odafigyeléésel – teljesíthetetlennek sem a gyengébbiknek számító pozsonyi formáció ellen.

Szalay Attila, a gödöllőiek trénere – sérülések miatti kényszerűségből – annyiban megvariálta kezdőcsapatát, hogy liberóposzton Antal Anettnek szavazott bizalmat, az egyik négyesütő feladatainak megoldását pedig Mester Orsolyára bízta. Az eredmény alakulásának hullámvasútját a Slavia indította jobban (1-4), majd főként jó blokkjainak köszönhetően a hazaiak 8-6-ra fordítottak. Ezt követően ismét a vizitálók voltak sikeresebbek (9-12), és miután a folytatásban – a feladócsere ellenére – már nem tudott megújulni városunk formációja, a pozsonyiak végig vezetve nyerték meg az első etapot.

A második játszma úgy indult, hogy a hazai gárda igazolta azt a tételt, miszerint: az akarat önmagában nem elegendő az eredményességhez. Akadtak ugyan látványos és biztató momentumok a gödöllőiek játékában, de a jó megoldást rendre több rossz követte, és ezek, az idő előrehaladtával sorozatossá vált a megingások nem fértek bele a felszabadultan teljesítő Slavia ellen.

Sok jóval a harmadik szett nyitánya sem kecsegtetett a házigazdáknak (1-5), akik becsületére legyen mondva, nem adták fel, és 7-nél, majd 9-13-ról 15-nél egyenlítettek. Felzárkózásaikból azonban a lehetőségek elpackázása miatt nem tudtak olyan tőkét kovácsolni, amivel – pedig 25-24-nél labdájuk volt hozzá – szépíthettek volna, és legalább egy játszma bezsebelésével megörvendeztessék a kitartó lelkesedéssel értük szurkolók maroknyi csapatát.

A találkozó után összeült a gödöllői klub elnöksége, és bejelentették, hogy felmentik tisztségéből Szalay Attila vezetőedzőt (erröl még a napokban részletes tájékoztatást adunk).

A TEVA-Gödöllői RC együttese 4 ponttal, 9-42-es szett- és 966-1.201-es pontaránnyal az utolsó, 8. helyen végzett a Közép-európai Liga 2013/2014-es évadjában.

Már csak a Lniz - Vasas, és a Schwechat - Kamnik összecsapás van hátra az alapszakaszból.

A tabella:

1. Nova KBM Branik MARIBOR 35 pont

2. VK Doprastav BRATISLAVA 31 pont

3. Calcit KAMNIK 29 pont

4. SVS Post SCHWECHAT 25 pont

5. Slavia EU BRATISLAVA 18 pont

6. Vasas Óbuda 16 pont

7. Askö LINZ-STEG 4 pont

8. TEVA-Gödöllői RC 4 pont

fotó: Filler Krisztina

A cikket írta: Fedor Gábor