Gödöllői Röplabda Club

Ezüstös Dózsakert Kupa

#általánoshír 2013.10.27

A hétvége első napján utánpótlásunk két korosztályos csapata is Tatabányán szerepelt a II. Dózsakert Kupán.

 

Minijeink a 12 gárdát számláló verseny „B” csoportjába kapott besorolást, ahol mindhárom ellenfelén könnyedén lépett túl (Kodolányi SE Székesfehérvár 2., Deák DSE Veszprém, Tatabánya-Dózsa DSE) a legjobb hat közé. Itt a többek között Fésűs Irén által irányított fehérváriak első számú csapata következett, de a második játszma kivételével ők sem tudták megakadályozni a gödöllői lányokat az éremszerzésben. 2:0.

A neheze és az igazán komoly megmérettetés azonban még csak ekkor következett a Szabados István távollétében (NB II- es eredmény: Szolnok-Gödöllő 0:3) ezúttal Halla Lászlóné vezette együttesnek. A hazaiak elleni mérkőzés nagyban hasonlított a tavalyi OMK- döntőhöz, igaz ezúttal a bányászvárosiak szerezték meg a vezetést. A második játszmában azonban sikerült javítani, így ismét egy Tatabánya-Gödöllő, Gödöllő-Tatabánya döntő szett következett és nagy örömünkre ha „csak” 18:16- ra is, de újra Pest megyei öröm!!

Sok idő nem maradt azonban az örömködésre, mert hamarosan kezdődött a szintén veretlen Sümeg elleni döntő jelentőségű mérkőzés, illetve egyben az első vereség – sajnos a legrosszabbkor. A sümegiek sarokba helyezett légikosarai és egy-egy jól eltalált ütése, valamint magassági fölénye ellen nem volt ellenszere lányainknak, így már csak egy dologban bízhattunk az aranyérmet illetően: a körbeverésben. Ahova egy esetleges 2:3- as szettaránnyal futottunk volna bele, tehát sok jót az sem ígért… Nem is így alakultak az események, ugyanis a sümegiek a házigazdák ellen is biztosan nyertek, így megszerezték a tornagyőzelmet.

A gödöllői minik azonban ismét nagyszerűen helytálltak, méltán lehet büszke rájuk az egyesület és nem utolsósorban edzőjük!

A társaság idén győzött Dunakeszin, második lett a Pál István Emléktornán és most a Dózsakert Kupán is.

Reméljük, a szegedi Markovics Emlékversenyen sikerül az egyenlítés, ami az első helyek számát illeti!

A TEVA-Gödöllői RC ezüstérmes mini csapata:

Hemmert Yvon, Tóth Dorina, Kalmár Viktória, Gubcsi Blanka, Halla Gréta, Barta Karolina, Tunyogi Csenge.

Különdíjas: Kalmár Viktória

Mini végeredmény:

1. Sümegi RE

2. TEVA-Gödöllői RC

3. Tatabánya "A"

A minikkel szinte végig párhuzamosan lépett pályára gyermek csapatunk is. A társaság a balul sikerült veszprémi OGYB- forduló után igen motiváltan érkezett a kupára. Sajnos azonban rögtön az első mérkőzésen kellett volna szinte a legjobb formában játszani, de ez nem sikerült: a későbbi aranyérmes Ikrény ellen az első játszmában szinte végig vezettünk, majd jött az immár sajnos „szokásosnak” mondható leblokkolás, így három pontos hátránnyal zártuk az első játékot. A másodikat 0:4- ig és 1:6- ig ugyanúgy folytattuk, ahogy az elsőt abbahagytuk, ekkor azonban hirtelen „megfordult a világ”… Óriási küzdelem után, de 22:20- ra (a szettek 21- ig tartottak) megnyertük a második felvonást. A harmadik játszmában 12:12- ig fej- fej mellett haladtunk ellenfelünkkel, amikor egy egyértelmű, még az ellenfél által is elismert játékvezetői hiba (igen csúnya emelés…) után az ellenfél szerzett pontot és ment nyitni egy hálóról „átcsorgó” labdát, majd egy tiszta ászt, így 2:1- re (15:12) maradtunk alul a csoportelsőségről döntő mérkőzésen. Az ideiglenes játékvezetőként tevékenykedő dági röplabdás fiatalember a maga tizenegynéhány éves bölcsességével csak így kommentálta a döntését: „nálatok is voltak szabálytalan érintések…” Érdekes, a második meccsre gyorsan változott a játékvezetői felfogás…

A Szombathelyi Sportiskola elleni összecsapás nem tartogatott ennyi izgalmat, mindenki kapott bőven játéklehetőséget, győztünk 2:0- ra.

Az első háromba kerülésért következett a szettveszteség nélkül álló Tatabánya, amely egyértelműen a torna legfőbb esélyese volt. Lányaink nagyot harcoltak, szépen röplabdáztak, mezőnyben abszolút egyenlő partnerei voltunk a házigazdának, de sajnos a támadások befejezése most is döcögött, amit ellenfelünk javára döntött és egy szoros (18:21), illetve egy sima (11:21) játékban dőlt el, hogy nem sikerül az éremszerzés. Kár volt az ikrényiek elleni vereségért…

A 4-6- ig helyért maradt még két fellépésünk: az elsőn a tatabányaiak B csapatát múltuk felül 2:0- ra, míg végül a Kaposvári Sportiskola következett. Ha nyögvenyelősen is, de végül azért viszonylag egyértelműnek mondható 2:1- gyel kerekedtünk felül a somogyiakkal szemben.

A csapat ezzel a két sikerrel a negyedik helyen végzett a kilenc résztvevős mezőnyben.

A TEVA-Gödöllői RC negyedik helyezett gyermek csapata:

Tóth Bagi Réka, Rausch Blanka, Filipovics Nóra, Csengeri Gréta, Zeller Kinga, Rózsahegyi Krisztina, Desnoix Juliane, Dóra Dominika, Kovács Anita, Kiss Fanni.

Edző: Horváth Kristóf

Különdíjas a játékvezetők választása alapján: Tóth Bagi Réka

Gyermek végeredmény:

1. Ikrény

2. Tatabánya "A"

3. Veszprém

4. TEVA-Gödölllői RC

Nagyon hasznos tornán vagyunk túl, ami remekül szolgálta a szegedi megmérettetések előtti felkészülést mindkét korosztályunk számára. A szervezők meghívását, lelkes munkáját és kedves vendéglátását (játékvezetés, „terülj- terülj asztalkám”, ebéd intézése, a helyi televízió meghívása, színvonalas díjátadás stb.), ezúttal is köszönjük és reméljük a februári Farsang Kupának szintén résztvevői lehetünk!

A cikket írta: Horváth Kristóf