Gödöllői Röplabda Club

Fiatalodva, de törve nem

#általánoshír 2014.08.29

Rendhagyó esemény tanúi lehettek városunk lakói, hisz a TEVA-Gödöllői RC idénnyitó sajtótájékoztatót tartott a Városháza dísztermében.

 

Egy hónappal a bajnokság rajtja előtt szurkolói ankétot tartott az előző idényben bajnoki bronzérmet és Magyar Kupa-ezüstöt szerző TEVA-Gödöllői RC, amelynek színhelye a Polgármesteri Hivatal díszterme volt. A szép számmal megjelent szurkolók előtt egyesével mutatták be azokat a játékosokat, akik Horváth András vezetőedző irányításával a következő idényben harcba szállnak a bajnoki címért.

Teltház, azaz nagyjából százötvenen várták a csapat és a szakvezetés bemutatását, amelyben jónéhány új arcot is felfedezhettek a szurkolók. Ezt megelőzően még Árpás Géza klubelnök köszöntötte az egybegyűlteket és köszönte meg a TEVA, a gödöllői önkormányzat és a Magyar Röplabda Szövetség támogatását ahhoz, hogy idén is indulhat a bajnokságban a csapat, emellett pedig nagyjából százötvenen röplabdázhatnak a klub égisze alatt valamely korcsoportos csapatban.

A TEVA Magyarország Zrt. részéről Paplanos Péter, az önkormányzatéról Pecze Dániel alpolgármester, a szövetségéről pedig Ludvig Zsolt főtitkár – aki a közelmúltban két évig a csapat vezetőedzői tisztségét is ellátta – mondott méltató szavakat.

Ezt követte a csapat bemutatása.

A csapat a 2014-2015-ös idénynek a következő kerettel vág neki:

Széles Petra (csapatkapitány)

Szakmáry Gréta

Csengeri Petra

Lutter Liza

Antal Anett

Lados Szilvia

Kovács Adél

Szekeres Judit

Halla Petra (saját nevelés)

Takács Doroti (Szombathely)

Radomszki Boglárka (Miskolc)

Kalotai Zsófia (Vasas)

Fritz Ágnes (TF)

Nagy Kitti (Palota RSC)

Bánlaki Mária (TF)

Horváth András (vezetőedző)

Kleczli Csaba (másodedző)

ifj. Árpás Géza (gyúró)

A keret átlagéletkora alig több mint húsz és fél év, s gyakorlatilag a fele teljesen új igazolás. A csapat elsősorban a rutinosabb, válogatott játékosokra épül majd, őket egészítették ki többségében utánpótlás-válogatottakkal és kerettagokkal.

A szakmai stábban is rengeteg új nevet találhatunk, mint például a másodedző Kleczli Csabáét, vagy az erőnléti edző Darabos Balázsét. A legfrissebb igazolás azonban Schönfeld Tamás, aki a női válogatott és korábban a TF gyúrója, valamint utóbbiak másodedzője volt, a továbbiakban viszont a gödöllőiek junior csapatának munkáját irányítja majd. A serdülő és gyerekcsapat trénere Szabados István, a gyermek és mini csapaté Horváth Kristóf, a kezdőké pedig Bajáriné Pesti Anikó lesz, a serdülő csapat másodedzője Dóczi István, a miniké pedig Batiziné Timkó Ildikó.

A felnőtt csapat célkitűzése a bajnokságban és a Magyar Kupában is a legjobb négy közé kerülés, és a Challenge-kupában is túl akarnak jutni első ellenfelükön, az osztrák bajnok Post Schwechaton. Emellett az összes korosztályban be akarnak jutni a döntőbe, a junioroknál az első hat hely valamelyike a cél, az országos ifjúsági kupában a négy közé kerülés, az országos serdülő bajnokságban pedig a dobogó, s emellett be akarnak kerülni az országos gyermekbajnokság döntőjébe is.

A csapat augusztus eleje óta napi két edzéssel Gödöllőn készül, és nem is terveznek edzőtábort. Viszont két felkészülési tornán is részt vesznek: szeptember 6-7-én Jászberényben a Szeles Péter Emléktornán, szeptember 13-14-én pedig hazai pályán, az Ádám László Emléktornán, aztán szeptember 27-én következik a Palota RSC elleni bajnoki rajt.

forrás:hunvolley.hu