Gödöllői Röplabda Club

Francia túra

#általánoshír 2012.09.20

Szeptember 10. és 17.-e között Franciaországban egy felkészülési tornán vett részt csapatunk.

 

A Közép-európai Liga (MEVZA: Middle European Volleyball Zonal Association) szereplésre készülő TEVA-Gödöllői Röplabda Club egy franciaországi meghívásnak tett eleget szeptember 10 és 17 között. Az Hainaut Volley sportklub rendezett Valenciennes-ben 14.-ik alkalommal egy 8 csapatos nemzetközi tornát. A gödöllői csapat nem először szerepelt ezen a nagyszabású versenyen. Ezúttal nem kedvezett az időpont a gödöllőieknek, mert 3 játékosuk is tagja a magyar nemzeti válogatottnak, amely ebben az időben Európa Bajnoki selejtező tornán vett részt. A TEVA GRC végül éppen a csapatkapitány Széles Petra nélkül szerepelt a valenciennes-i tornán. A bajnoki felkészülés közepén járó gödöllői csapat a francia Stella Calais, a belga VDK Gent és a svájci Hotel Cristel VFM csapatától – nagy küzdelemben de – vereséget szenvedett, míg a dán Fortuna Odense együttesét biztosan győzte le. A gödöllői lányok egyértelműen az erősebb négyes csoportba lettek beosztva, amit az is bizonyít, hogy a csoportjukban élen végzett belga csapat – amelyik ellen egyedül a TEVA-GRC tudott játszmát nyerni (!) – 3-0 –ra verte a döntőben a másik csoportgyőztes Sliedrecht Sport holland csapatot.

A nemzetközi torna – melynek kinn tartózkodási összes költségét a vendéglátók állták – jól szolgálta a gödöllői csapat bajnoki felkészülését.

A felkészülés következő állomása Pozsony lesz, ahol az U.K. Bratislava nemzetközi tornáján vesznek részt a gödöllői lányok szeptember 21.–22.–én.

A Közép–európai Liga küzdelmei október 6.-án kezdődnek. Ekkor lányaink Bécsbe utaznak, majd rá egy hétre Szlovéniában szerepelnek. Az első hazai mérkőzésre a ZOK Rijeka ellen október 19.-én kerül sor.