Gödöllői Röplabda Club

Fritz Ágnes centerposzton

#általánoshír 2014.08.11

Az Aluoprof-TF-től érkezett játékos már nagyon várja az idényt a gödöllői csapatban.

 

Ági (a képen 12-es számmal) készséggel válaszolt kérdéseimre:

- Horváth András hívására érkeztél hozzánk, egyből igent mondtál?

- Amikor Bandival legelőször leültünk beszélni a jövővel kapcsolatosan, már akkor nagyon tetszett, amit felvázolt nekem a csapatról, az edzői stábról,az edzésekről. Több csapat is megkeresett, hogy szeretnék, ha következő idényben náluk folytatnám, valamint erős kötődésem volt az addigi csapatomhoz a Testnevelési Egyetemhez, hiszen nevelőegyesületem után ezidáig a TF volt az egyetlen csapat, ahol játszottam és ahol legnagyobb sikereimet értem el, valamint rengeteg élményben gazdagodtam.

De úgy gondoltam, hogy eljött a váltás ideje, és ehhez pedig legjobb választásnak a gödöllői csapatot találtam.

- A TF-ből már ismered az edző stábot, milyen a kapcsolatod velük?

- Az edzői stábot jól ismerem, hiszen mindannyian a Testnevelési Egyetemen tanultunk, valamint Csabi már volt másodedzőm, és a Bandi is sokat segített be nekünk az előző években.

- Mennyire ismered a csapat tagjait?

- A csapatból már játszottam együtt Bánlaki Marcsával, Antal Anettel és Nagy Kittivel, valamint már több játékost is ismertem személyesen, így nem volt teljes mértékben idegen a csapat.

- Mivel lennél elégedett a bajnoki év végeztével?

- Azzal, ha egy küzdős jó hangulatú csapatban, győztes meccsel fejezhetném be a bajnokságot.

- Hackl Szilvia helyére érkeztél, mennyire érzed kihívásnak a feladatot?

- Minden évet egy kihívásnak tekintem, hiszen szeretnék minél jobban megfelelni az elvárásoknak, és ezáltal hasznos tagja lenni a csapatnak.

- Mikor és hogy kerültél kapcsolatba a röplabdával?

- A röpivel általános iskola második osztályos koromban ismerkedtem meg a nevelőedzőm Bognárné Kormos Erika segítségével, akinek azóta is hálás vagyok, hogy erre az útra terelt, és mindig azt tartotta fontosnak, hogy egy jó hangulatú családias csapatot építsen és olyan CSAPATjátékosokat neveljen, akik mindent megtesznek egymásért, és ezáltal minél jobb eredményt érjenek el. Örülök, hogy ilyen szellemben nevelkedhettem fel, és úgy gondolom, hogy ez nagyban hozzásegített, hogy még mindig ennyire szeretem ezt a sportágat.

- Mivel foglalkozol a sporton kívűl?

- Civil életem nagy részét eddig a tanulás töltötte ki, de most júniusban államvizsgáztam le az utolsó szakomon is, ezért az elkövetkező időszakban a diplomáimnak megfelelően a röplabdázás mellé munkát szeretnék keresni.

az interjút készítette: Árpás Géza