Gödöllői Röplabda Club

Görög ellenfél a Challenge kupában

#általánoshír 2012.06.08

A görög Olympiacos Piraeus csapata lesz az ellenfelünk a Challenge kupa második fordulójában.

 

A görög Olympiacos Piraeus csapata lesz az ellenfelünk a Challenge kupa második fordulójában. Az 1992-ben alapított szakosztály nem rendelkezik olyan múlttal, és eredményekkel, mint az Olympiacos férfi alakulata, akik 25-szörös görög bajnokok, és kétszer hódították el a CEV-kupát (1996, 2005). A hellén női gárda azonban nem ismeretlen a nemzetközi porondon, hiszen évek óta jelen az európai kupákban. Tavaly a CEV sorozatban a 16 közé jutásért maradt alul az Uralochka-NMTK Ekaterinburg gárdájával szemben, ezután a Challenge kupában folytatta a küzdelmeket.

Hazája bajnokságában idén a harmadik helyet szerezte meg (bajnok az AEK Athén lett), valamint címvédőként második alkalommal nyerte meg a görög kupát.

A legjobb 16 közé jutásról döntő párharc első mérkőzését november 13-15. között rendezik meg Gödöllőn, míg a visszavágót egy héttel később, november 20-22. között játsszák le a görög főváros, Athén külvárosában. A továbbjutóra december elején a SVS Post SCHWECHAT (osztrák)- AZS BIALYSTOK (lengyel) CEV-kupa mérkőzés vesztese vár.

A bajnok és Magyar Kupa győztes Vasas Óbuda a norvég bajnok Stod Volley Steinkjer ellen lép pályára.