Gödöllői Röplabda Club

Hétből hét

#általánoshír 2021.11.27

A női NB I-ben mindhárom éllovas, a Gödöllő, a MÁV Előre és a TFSE is 3:0-ra győzött, így a Pest megyeiek zárják a tabella élén az őszi idényt, a mezőnyben egyedül veretlenként.

 

A szezon utolsó mérkőzésén nem kellett izgulnia a Monorra kilátogatóknak.

NB I. Liga, alapszakasz, 7. forduló:

Gödöllői RC – Budaörsi DSE 3:0 (14, 18, 18)

Monor Városi Sportcsarnok, 80 néző.

V: Szarka János, dr. Árpás Krisztina.

 

GRC: Boros 2, Ratkai 13, Kovács E. 8, Sánchez Pérez 14, Császár 8, Haase 2. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Sorompó, Pásztor, Barta. Vezetőedző: Szalay Attila. Másodedző: Wirnhardt Bence. Masszőr: Árpás Géza.

BDSE:  Pisák L., Vincze 2, Hernády 2, Pisák F. 8, Horváth P. 2, Merza. Csere: Futsek, Horváth I. (liberók), Darvas 1, Jakab 4, Tóth L., Kiss Zs. 3. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.

Szalay Attila: – A felkészülés és a folytatás sem volt zökkenőmentes számunkra az idei szezonban, ezért nagyon örülök a tabellán elfoglalt helyünknek és maximálisan elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Csak gratulálni tudok nekik és büszke vagyok rájuk. Köszönjük a szurkolóinknak a támogatásukat az idei évben is és reméljük jövőre szintén számíthatunk rájuk.

Ujvárosi Levente:  – Ezt a Gödöllőt “otthon” nehéz lesz legyőzni bárkinek. Nem játszottunk alárendelt szerepet az Extraliga szintet simán hozó hazaiakkal szemben. A különbség abban volt, hogy sokkal jobban fejezték be a támadásaikat. A többi játékelemben hoztuk a szintet és ennek örülök.

 

Úgy készülhetett az idei esztendő utolsó bajnoki ütközetére a gödöllői csapat, hogy az eddigi hat riválisa közül senki nem tudta legyőzni Szalay Attila együttesét. A papírforma alapján a GRC számított most is esélyesnek, és már a meccs elején látható volt a két csapat közti különbség, a három pont sorsa nem forgott veszélyben. A találkozón újoncot is avattunk, a saját nevelésű Pásztor Hanna a harmadik szettben léphetett pályára.

Az újabb győzelem azt is jelenti, hogy az NB I. Liga mezőnyében a gödöllői formáció továbbra is veretetlen, és vezeti a tabellát, de szorosan követ minket egy pont lemaradással a MÁV Előre, további egy ponttal pedig a TFSE. A vezető hármas erősen ellépett a többi csapattól, és az alapszakasz első körének lezárultával elmondható, hogy a tavalyi dobogósok előreláthatólag idén is a rájátszás felsőházában folytathatják majd márciusban, a fennmaradó negyedik helyért lesz még nagy harc, jelen állás szerint a Budaörs áll a legjobban, de még hét forduló hátravan az alapszakaszból.

Szalay Attila együttese a bajnokságban legközelebb jövőre, január 22-én, szombaton 17 órakor lép pályára hazai pályán Monoron a CoreComm-VESC ellen. Előtte azonban még idén egy tétmérkőzés maradt a lányoknak, december 4-én Békéscsabára utazunk a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára, az első mérkőzésen a viharsarkiak nyertek 3:0-ra.