Gödöllői Röplabda Club

Továbbra is veretlenül

#általánoshír 2022.01.22

Győzelemmel kezdte az évet a gödöllői hölgykoszorú, miután három szettben nyert a Veszprém ellen.

 

 

NB I. Liga, alapszakasz, 8. forduló:

Gödöllői RC – CoreComm-VESC 3:0 (14, 18, 23)

Monor Városi Sportcsarnok, 80 néző.

V: Villás Tibor, Csizmarik József.

 

GRC: Sorompó 2, Ratkai 9, Kovács 6, Sánchez Pérez 15, Császár 7, Haase 7.  Csere: Maurer, Szerencsés (liberók). Vezetőedző: Szalay Attila. Másodedző: Wirnhardt Bence. Masszőr: Árpás Géza.

VESZPRÉM:  Hajós 8, Bozsó 2, Pós, Miller 11, Miklós 4, Sherwin 1. Csere: Tóth, Iglói (liberók), Molnár-Pintér 2 Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit

Szalay Attila: – 

Szokolikné Kalmár Judit:  – Illetődötten és halkan kezdett csapatunk, de szettről szettre javult a teljesítményünk. A harmadik szettben látottak bizakodásra adhatnak okot az elkövetkezendő meccseket illetően.

 

Az alapszakaszban veretlenül őszi elsőként végzett gödöllői csapat a tabella 6. helyén tanyázó veszprémiek ellen nyitotta meg a bajnoki szezon 2022-es évét és az alapszakasz második körét. Szalay Attila együttese esélyesként lépett pályára ideiglenes, monori otthonában, és soraiban – egészen pontosan a cseresarokban – tudhatta a napokkal ezelőtt a rivális kötelékéből érkezett feladóátlót, Monteiro Giovana-t.

Az általában megszokott kezdő felálláson változtatnia kellett Szalay Attila vezetőedzőnek, mivel Boros Réka feladó betegség miatt nem lépett ma pályára. Ez azonban nem zavarta meg a Gödöllőt, Sorompó Kinga remekül pótolta Rékát. Az első szettben hamar magához ragadta a kezdeményezést csapatunk, és viszonylag simán hoztuk is a játszmát. A folytatásban szintén nem kellett izgulnunk, a hét egységes különbség a második játékrész végén megnyugtatónak tűnt. A harmadik felvonásban kisebb hullámvölygybe kerültünk, a lelkes vendégek ezt könyörtelenül kihasználták, és végül csak 18:17-es állásnál sikerült átvenni a vezetést, a végjáték szorosra sikeredett, de végül hazai győzelem született.

A Gödöllői RC csapata 22 ponttal, 24:4-es szett- és 661:454-es pontaránnyal az 1. helyen áll az alapszakasz-tabellán. 

Jövő szombaton 17 órakor a Jászberény ellen lép pályára Szalay Attila együttese, szintén hazai pályán.

 

További eredmények az NB I-ben:

MÁV Előre-Bericap – Budaörsi DSE-Emericus 3:0 (11, 21, 17)

Székesfehérvár, VOK-csarnok, 41 néző. V: Kiss Z., Hegedűs.

 

Jászberény VT – TFSE 0:3 (–19, –15, –14)

Jászberény, 150 néző. V: Nagy Zs., Bibók.