Gödöllői Röplabda Club

Hatalmas gratuláció

#általánoshír 2022.11.14

Nagy siker a magyar röplabdasportnak, egyben öröm Gödöllő városának is, hiszen pénteken a szarajevói ülőröplabda-világbajnokság női döntőjében első számú játékvezetőként működött közre dr. Árpás Krisztina.

 

A négy diplomás, több nyelven beszélő lány hosszú évekig a Gödöllői Röplabda Club játékosa volt. A rendkívül kiélezett fináléban Brazília öt szettben verte Kanadát.

Kriszti boldogan nyilatkozott honlapunknak: - Nagyon örültem amikor megkaptam a küldésemet a négyévente megrendezésre kerülő Ülőröplabda-Vb-re. Tizenhat fiú és tizenhárom lány csapat versengett a világbajnoki címért, közöttük a magyar női ülőröplabda csapat is, amely elsőség egyben automatikus Paralimpiai részvételt is jelent 2024-re Párizsba. 5 kontinens 23 országából érkezett a 27 játékvezető, hogy levezesse a kiírt 105 mérkőzést, melyből én tízen működtem közre. Már a csoportkörök és a keresztjátékok alatt is izgalmas mérkőzéseken vezethettem, pl: az USA-Irak, német-lengyel férfi- vagy az ukrán-német női találkozók. Minden összecsapás alatt játékvezető ellenőrök figyelték és értékelték a munkánkat. A torna végén óriási megtiszteltetés ért, én lehettem az első játékvezető a női döntőn.