Gödöllői Röplabda Club

Hatalmas mérkőzésen drámai győzelem

#általánoshír 2021.11.20

Drámai mérkőzésen, rangadóhoz méltó öt szettes küzdelemben nyert a gödöllői hölgykoszorú, ezzel már csak egy veretlen csapat van az NB I-ben.

 

NB I. Liga, alapszakasz, 6. forduló:

MÁV Előre SC-Bericap – Gödöllői RC 2:3 (–23, 22, 17, –16, –7)

Székesfehérvár, VOK csarnok, 100 néző.

V: Selega Balázs, Tillmann Gyula.

 

MÁV:  Szilágyi 2, Kiss A. 20, Karnyickaja 20, Bortnyikova 7, Sólyom, Szerencsés-Miklai 19. Csere: Kovács E., Sebestyén (liberók), Csabai 1. Vezetőedző: Jurij Melnyicsuk.

GRC:Boros 9, Ratkai 17, Kovács E. 3, Sánchez Pérez 23, Haase 8, Császár 14. Csere: Maurer 1, Szerencsés (liberók), Sorompó 1, Máthé-Barabássy. Vezetőedző: Szalay Attila. Másodedző: Wirnhardt Bence. Masszőr: Árpás Géza.

 

A Gödöllő Székesfehérváron nyerte a veretlenek csatáját. Egy fordulatos mérkőzésen a vendég gödöllőiek szereztek vezetést, azonban a MÁV Előre fordítani tudott. A negyedik játszmától kezdve viszont a címvédő Pest megyei gárda megrázta magát és végül 3:2-re megnyerte a rangadót, így pontelőnnyel vezeti a tabellát a 15 pontos MÁV Előre és a 14-nél tartó TFSE előtt. 

 A GRC győzelme azt is jelenti, hogy az NB I. Liga mezőnyében már csak a gödöllői formáció mondhatja el magáról, hogy veretetlen!

A következő fordulóban hazai pályán lép pályára Szalay Attila együttese, november 27-én, szombaton 17 órakor a Budaörs ellen Monoron. Ez a mérkőzés lesz az idei utolsó bajnoki mérkőzésünk. 

Belépés csak érvényes védettségi igazolvány bemutatásával.

A csarnok egész területén a maszk viselése kötelező.

 

Jurij Melnyicsuk:  – A Gödöllő ellen készen álltunk a harcra. Három szett egyenlő küzdelmet hozott. A negyedik elején gyengén játszottunk, főleg fogadásban, és elveszítették játékosaim az önbizalmukat. Ez az ötödik szett elvesztésébe került. Ki kell javítanunk a hibákat az edzéseken és tovább kell lépnünk.

Szalay Attila: – Gratulálok a lányoknak, hogy olyan mélyről amilyenben a harmadik játszmában voltunk, fel tudtak állni és fegyelmezett, magabiztos teljesítménnyel meg tudták fordítani a mérkőzést.