Gödöllői Röplabda Club

Jótékonyság

#általánoshír 2019.02.27

Indul az MRSZ és az élvonalbeli klubok jótékonysági akciója!

 

A facebookon figyeltünk fel arra, hogy a jászberényiek válogatott játékosa, Pintér Andrea jótékonysági célra ajánlotta fel a válogatottban viselt mezét egy izomsorvadásban szenvedő kisgyermek, Tőzsér Csabika javára. Ebből támadt az az ötlet, hogy felkérjük az összes élvonalbeli klubot, hogy ajánljanak fel egy-egy minden játékosuk által aláírt relikvia – mez, labda stb. – felajánlására.

A 11 éves, amúgy nagy sportrajongó Csabi – a múlt héten ott volt a Jászberény–Vasas női Extraliga mérkőzésen is – gerincvelői izomsorvadásban szenved (a neve SMA betegség), amely a mozgató idegsejteket fokozott elvesztéséhez vezet, így az izomzat leépül, ez pedig érinti a légző izmokat is.

Születéskor teljesen olyan volt, mint egy egészséges kisgyerek, másfél éves korában derült ki a betegsége. Gyógyítására azonban van egy gyógyszer, ami március óta Magyarországon is elérhető. ezt lumbálás útján juttatják a gerincvelőjébe, és ezáltal visszapótolja a fehérje termelődést, az izmok működéséhez.

Ez azonban egy nagyon drága gyógyszer, de szerencsére ezt a TB támogatja. De csak 6 ampullára kaptak engedélyt, s az utolsót márciusban kapja meg. Ha nem lesz nála javulás valószínű nem engedélyezik a további kezelést.

Emellett pedig kiegészítő kezelésekre is szüksége van a fiúnak, például a gerincét egészen 15 éves koráig minden évben műteni kell. Járnak gyógytornára is, és lenne lehetőségük, hogy kimenjenek Milánóba, egy specialistához, aki különféle torna módszerekre, és légzésjavításra tanítsa a családot, illetve Magyarországon nem kapható segédeszközöket is készítenek a számára. Ezek viszont mind komoly összegekbe kerülnek, amelyre már nincs forrása a családnak.

Ebben segítene nekik a jótékonysági akció, amely során minden héten két élvonalbeli klub, illetve majd a válogatott játékosai által aláírt relikviákat árvereznünk el az MRSZ-facebook oldalán.

Az első két árverésre szánt relikvia a női kupagyőztes Fatum-Nyíregyháza, illetve a férfi bajnoki címvédő Vegyész RC Kazincbarcika dedikált mezei lesznek (de természetesen a következő hetekben mind a 26 élvonalbeli klub sorra kerül). Licitálni az MRSZ facebook-oldalán, cikkünk facebook-hozzászólásában lehet (de csakis ezeket fogadjuk el) mostantól, egészen március 4-én, hétfőn 12:00-ig. Fontos, hogy aki a nyíregyházi mezre licitál, az írja oda az összeg mellé, hogy Fatum, aki a kazincbarcikaira, az azt, hogy VRCK!

A nyertesek neveit a következő árverés kezdetekor közöljük, akik akkor kapják meg a relikviákat, ha megérkezett a bankszámlára a felajánlott összeg:

Tőzsér Csaba: K&H Lakossági Bankszámla: 10400607-86766748-87521009

Amennyiben valaki az árverésen nem kíván részt venni, de szívesen adakozna a súlyos betegséggel küzdő kisfiú javára, ugyanerre a bankszámlaszámra küldheti el adományát!

Akkor tehát akció indul!

Kikiáltási ár 10.000 forint és a licitet 1000 forinttal osztható összeggel lehet emelni.

Ki ajánlja a legtöbbet a kupagyőztes Fatum-Nyíregyháza és a bajnok Vegyész RC Kazincbarcika dedikált mezéért?

(forrás: www.hunvolley.hu)