Gödöllői Röplabda Club

Junior bronz

#általánoshír 2021.05.30

A hétvégén eldőlt, hogy az ország harmadik legjobb U21-es csapata a Gödöllői Röplabda Club! Gratulálunk a Lányoknak, és a szakmai stábnak.

 

Május 28-30. között az Újpesti TE Szilágyi utcai tornacsarnokában rendezték meg a juniorkorú (U21) női röplabdázók országos bajnoki döntőjét.

A hat csapatot felvonultató mezőnyben ott volt a Gödöllői RC – Szalay Attila vezetőedző, valamint Wirnhardt Oszkár és Wirnhardt Bence edzők által felkészített – együttese is, amely a házigazda UTE és a Budaörs formációjával rivalizált egy csoportban. A pénteki mérleg egy győzelem és egy vereség.

BDSE/Emericus – Gödöllői RC 1:3 (–22, –22, 20, –19)

Gödöllői RC – UTE U21 0:3 (–25, –22, –20)

Szombaton tízkor az angyalföldi együttes következett. A piros-kékek évek óta mumusunk minden korosztályban, de ezen a meccsen nem volt kérdés a Gödöllő győzelme.

Gödöllői RC – Vasas SC 3:1 (22, 14, -12, 21)

A négy között a torna egyik favoritja ellen lépett pályára a gödöllői hölgykoszorú. Az első szettet a BRSE nyerte magabiztosan, a másodikban viszont mi voltunk a jobbak. A harmadikban körbeütöttük a pályát, semmi nem jött össze. A negyedik játszmára megint összekapták magukat Ratkai Panniék, és úgy nézett ki, hogy jön a döntő szett, de a végén 20 pont felett három nyitásrontás nem fér már bele ilyen szinten, ráadásul még egy ászt is kaptunk zárásként.

LINAMAR-BRSE – Gödöllői RC 3:1 (18, –20, 9, 23)

Vasárnap a bronzéremért vívott mérkőzésen egy nagyon motivált, és magabiztos Gödöllőt láthattunk. Egy nagyszerű szezon megkoronázása volt a harmadik hely megszerzése.

Gödöllői RC – 1. MCM-Diamant RÖAK 3:0 (23, 8, 22)

Női U21 Nemzeti Bajnokság I. osztály Döntő - Végeredmény

1. LINAMAR-BRSE

2. UTE U21

3. GÖDÖLLŐI RÖPLABDA CLUB

4️. 1. MCM-Diamant RÖAK

5️. BDSE/Emericus

6. Vasas SC

GRC: BAJNÓCZI FRUZSINA - BARTA KAROLINA - BRANDHUBER EMESE - KARDOS BOGLÁRKA - KÖKÉNY PETRA - NAGY LÉNA - PÁSZTOR HANNA - RATKAI PANNA - SAÁRY BLANKA - SOROMPÓ KINGA - TÓTH BAGI RÉKA (csapatkapitány).

Vezetőedző: Szalay Attila.

Edző: Wirnhardt Oszkár.

Edző: Wirnhardt Bence.

Masszőr: Árpás Géza.

Tecnhnikai vezető: Nagy Péter.

Jövő hétvégén következik a ifi hatos finálé, a fiúk Szolnokon, a lányok pedig Békéscsabán csatáznak a minél jobb helyezésekért.

A finálé összes mérkőzését élőben követhetik a www.hunvolley.tv oldalon.