Gödöllői Röplabda Club

Két ezüst és egy bronzérem

#általánoshír 2021.06.26

Több korosztályos ranglistapontszerző versenyt is tartottak pénteken. A GRC nem távozott üres kézzel.

 

A legrangosabb a 4*-os U20-as Panka Kupa II. fordulója volt, amelyet a hűvösvölgyi MESE-pályán rendeztek, s amelyen négy gödöllői érdekeltségű páros is volt a 28 induló között.

Ráadásul kettőnek a legjobb négy közé is sikerült bejutnia és mindhárom középiskolai világbajnokunk felállhatott a dobogóra: BÚTOR ANNA és KRISTÓF DÓRA ráadásul egészen a döntőig jutott, hol csak az első helyen kiemelt Gubik/Kun páros tudta megelőzni őket, míg a harmadik helyen SZABÓ ANNA és a KSE-s BREUER MIRTILL végzett, akik az elődöntőben találkoztak a későbbi győztessel. A bronzmeccset le sem kellett játszani, mert a Honti-Majoros/Réthelyi kettős már az elődöntőt is feladta a mieink 12:5-ös vezetésénél, utóbbi rosszulléte miatt. A gödöllői játékosok közül SOROMPÓ KINGA és a Beach Sportos PAP ZORKA 5., BOSCH EMMA és VAS VANDA pedig a 9. helyen végzett.

Eközben Gödöllőn, az U16-os 3*-os Penta-KSE Kupát rendezték meg, ahol 14 páros között két GRC-s duó is rajthoz állt, s mindkettő bejutott a legjobb négy közé is: LOVÁSZ NÓRA és az első versenyén induló LÁSZLÓ FRUZSINA ugyancsak a második helyen végzett, míg FEJES DOROTTYA és SZATMÁRI CSENGE a negyedik lett. Utóbbiak elindultak az U20-as korosztályban is, ahol csoportjukban egy győzelem mellett kétszer is kikaptak, azonban a program sűrűsége miatt a további találkozóiktól visszaléptek, így végül a 8. helyen zártak.