Gödöllői Röplabda Club

Két tornagyőzelem

#általánoshír 2021.05.31

Ma kezdődnek a szervezett edzések a Gödöllői RC strandröplabdázóinál, de a hétvégén már három 4*-os ranglistapontszerző versenyen is indultak versenyzőink és mindhármon sikerült érmet is szerezni!

 

Kispest Open U18-as verseny, vasárnap

Kispest Open U16 4*-os torna, szombat

Szombaton a Hűvösvölgyben, az U22-es Panka Kupán is többen rajthoz álltak közülük, köztük a felnőtt országos bajnok VECSEY FANNI, aki 2019-es U18-as bajnoktársával, VASVÁRI ZSÓFIVAL a múlt héten kezdte meg a közös felkészülést a júliusi U20-as országos bajnokságra és Európa-bajnokságra, valamint a szeptemberi U19-es világbajnokságra. Már az első közös idei versenyükön aranyérmet szerezve, a döntőben az idáig 10 utánpótlástornából 10-et megnyerő Gubik/Kun duó ellen (előbbi Vecseyvel volt tavaly U18-as bajnok, utóbbi szintén klubunk versenyzőjével, Kristóf Dórival diadalmaskodott az ob-n, U16-ban).

A többi versenyzőnk közül a már említett KRISTÓF DÓRI és NAGY KITTI, SZABÓ ANNA és kispesti párja, RÉTHELYI ORSI, valamint a héten a GRC strandröplabda szakosztályához igazoló KISS ANNA és az SRSE-s KOVÁCS KATALIN is a negyeddöntőig jutott, s zárt az 5. helyen 24 indulóból.

Ezen a napon rendezték a Kispest Open U16-os 4*-os versenyét Csepelen, ahol a mieink közül a legjobban GYEBNÁR FANNI és a KSE-s SEBŐK LORA szerepeltek. A két éve az U14-os ob-döntőn bronzérmes kettős ezúttal is a dobogó harmadik fokára állhatott fel idei első versenyén, ami azért is szép eredmény, mert Fanni bokaműtétje után gyakorlatilag itt tért vissza. A versenyen rekordlétszám, 40 páros indult, amelyben a többi gödöllői kettős is remekül helyt állt: LUKÁCS BERTA és MIKUS NINA, KÖVESDI RÉKA és az SRSE-s LENGYEL-POLONKAY STEFÁNIA, valamint termes gyermekcsapatunk liberója, a strandon BVSC-s színekben induló STRÉBL NOÉMI és a KSE-s KISPETI ANNA egyaránt bejutott a legjobb nyolc közé, s lett végül 5.

Vasárnap a Kispest Open U18-as tornáját rendezték, ahol SZABÓ ANNA és új párja, RÉTHELYI ORSOLYA (Kispest SE) lett aranyérmes, nem mindennapi körülmények között: óriási fegyvertény volt tőlük, hogy második versenyükön (előző nap indultak együtt először) legyőzték az elődöntőben a toronymagas esélyes Gubik Hannát és Kun Stefániát, a döntőben pedig a tavalyi U14-es bajnok Erdős/Hermeczi duó ellen vezettek 14:2-re, amikor hatalmas vihar tört ki villámlással kísérve. A mérkőzést félbeszakították és végül nem is játszották le, de a szervezők úgy döntöttek, hogy mindkét duó aranyérmet kap. A békéscsabai lányok viszont a nekik adott kupát a sportszerűség magasiskoláját bemutatva átadták a mieinknek, elismerve, hogy őket illeti a trófea.

Ami a többieket illeti, KRISTÓF DÓRA ezúttal az SRSE-s OROSZ HENRIETTÁVAL indult, s lett 5., míg GYEBNÁR FANNI és NAGY KITTI, valamint KÖVESDI RÉKA és az SRSE-s LENGYEL-POLONKAY STEFÁNIA egyaránt a 16 közé kerülésért búcsúzott.