Gödöllői Röplabda Club

Kiizadt győzelem

#általánoshír 2014.01.17

Nagy küzdelemben nyertünk a Békéscsaba ellen a Magyar kupa elődöntő első mérkőzésén.

 

Linamar-Békéscsabai RSE — TEVA-Gödöllői RC: 2-3 (—19, 21, —23, 21, —17)

Már az első labdamenetekből kitűnt, hogy a válogatottakkal telitűzdelt Közép Európa Ligában érdekelt TEVA Gödöllői RC kicsit más kategóriába tartozik, mint a Békéscsaba eddigi szezonbeli ellenfeli. Az 5. pontért is rettentően meg kellett küzdeniük a csabaiaknak, legalább egy percig nem esett le a labda. A hazaiaknak a nyitásokkal akadt némi gondjuk, az első szett elején már a sokadik rontást könyvelhettük el. A Pest megyeiek nyugodtan, pontosan röplabdáztak és szép lassan megléptek a házigazdától. Kormos Mihály, a csabaiak szakmai vezetője 8:13-nál már másodszor kérte ki az idejét.

A békéscsabaiak igyekeztek tartani a lépést vendégeikkel, ám ez sem tűnt könnyű feladatnak a remekül védekező Gödöllő ellen. Tizenkét pontnál azonban hosszabb időre megállt a jobbára védekezésre kényszerülő BRSE. Csengeriék fokozták a tempót, ám Molcsányiéknak sikerült hétpontos hátrányból négyet lefaragni, igaz a majd harminc percig tartó szettet már így sem tudták megmenteni.

Határozottabban kezdte a második etapot a Békéscsaba, 5:2-re és 6:3-ra is vezetett a hazai együttes. A gödöllőiek azonban újra és újra kiegyenlítettek, sőt Mester pontjaival át is vették a vezetést. Derekasan küzdött a BRSE és bár több próbálkozásuk is kudarccal zárult, 12 pontnál visszajöttek a mérkőzésbe és Soós pontjaival ismét átvették a vezetést. Fordulatossá vált a találkozó, egy pont ide, egy pont oda, de a lényeg, hogy megmaradt az esély arra, hogy kiegyenlítse szetthátrányát a Csaba. Öldöklő csata folyt a második játszma megnyeréséért, s ebből az egyre koncentráltabbá váló hazai egység került ki győztesen.

Fáradtabbnak tűnt a BRSE a harmadik szett kezdetén, de hamar átlendült a holtponton a csapat és kézben tartotta a mérkőzést. Szépen összedolgoztak a nagy szívvel játszó csabai lányok, ennek eredményeképpen sikerült hárompontos előnyre szert tenniük. Azért a gödöllőiek is tudtak hibázni a nyitásoknál, ez is kellett ahhoz, hogy a játékrész derekán is csabai előnyt regisztrálhassunk. A vendégek 19:19 után vették át a vezetést, s innentől vált nehézzé a feladat. A BRSE kétszer is egyenlített a finisben, harmadjára már nem sikerült, így ismét a Gödöllő került előnyös helyzetbe. Nagyon rosszkor jött Nevena Iricanin sérülése, akit hiába ápoltak, nem térhetett vissza a pályára.

Társuk kiesése megtörte a hazaiakat, korán elengedték a gödöllői társulatot. Becsületükre legyen mondva a csabaiak ekkor sem adták fel, ellenfelük után eredtek és 11-nél be is érték, majd be is „előzték” Széleséket. 20:16-al fordultak célegyenesbe a felek, s a hazai előnyből a végére is maradt három, jöhetett az ötödik szett!

Ádáz csata folyt a győzelemért, sokáig a csabaiaknál volt az előny, de figyelmetlenségek miatt fordított a vendég. Újabb csavar a történeten, meccslabda itt, meccslabda ott, amit a gödöllőiek értékesítettek.

Kormos Mihály: — Gőzerővel készülünk az aranyszettre. Gödöllőn elég 3:1-re nyernünk.

Szalay Attila: — Igazi ki-ki meccsen, szép játékot produkált a Békéscsaba. Túl sok taktikai hibát követtünk el, több gyenge egyéni teljesítményt láttam.

forrás: beol.hu