Gödöllői Röplabda Club

Kiizzadt győzelem

#általánoshír 2013.03.16

Második hazai mérkőzését is megnyerte csapatunk, így már csak egy győzelemre van a bajnoki döntőtől.

 

Magyar Bajnokság, elődöntő, 3. mérkőzés:

TEVA-Gödöllői RC – Aluprof-TF Budapest 3-2 (21, 9, -27, -19, 8)

Gödöllő, 150 néző. Vezették: Bátkai-Katona, Hóbor

Gödöllő: Kriegel É. – Szakmáry – Merkószki – Csengeri – Molnár-Németh Zs. – Széles. csere: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Lutter, Hackl. edző: Szalay Attila

Mindössze annyi volt biztos a párharc harmadik – a TF szívós ellenállása miatt nem utolsó – összecsapása előtt, hogy az egyik fél közelebb kerül a bajnoki döntőhöz. Hogy ez a TEVA-hatos legyen, alaposan rendezni kellett a sorokat, nehogy a vesztenivaló nélkül pályára lépő vendégek újabb „csodát” hajthassanak végre.

Miután Gödöllőre értek, babonából nem az egyetemi csarnok felé vették az irányt a vendégek, hanem beültek egy sütire az egyik helyi cukrászdába. Hazai oldalról nem érkeztek hasonló rítusról hírek, azzal azonban szembesülniük kellett a gödöllőieknek, hogy a csapat vezetőedzője, Ludvig Zsolt 39 fokos lázzal az ágyat nyomja otthonában.

A gödöllői másodedző, Szalay Attila úgy küldte pályára a házigazdákat, hogy a két négyesütőt, Molnár-Németh Zsuzsannát és Szakmáry Grétát megcserélte, valamint centerposzton Hackl Szilvia helyett Merkószki Tünde kezdett. A taktikai húzás eleinte nem hozta zavarba a vizitálókat, akik saját ügyeskedéseik mellett kiválóan megéltek a hazaiak rontásaiból, illetve abból, hogy városunk hatosának tagjai képtelenek voltak kellő hatékonysággal kamatoztatni ütőerejüket. A fordulatokban bővelkedő első játszma valójában akkor dőlt el, amikor 20-21-es állásnál az addig pontot nem szerző Széles Petra zsinórban öt parádés nyitással sokkolta a fővárosiakat.

Mivel a második szett elején is lendületben maradt a gödöllői alakulat, a mieinknek már az első pontoknál sikerült teljesen kizökkenteni a ritmusból a TF-eseket. A vendégek fokozatos szétesését nehezen viselte trénerük, Hollósy László, aki csapata 6-15-ös hátrányánál megreklamált egy játékvezetői ítéletet. Az sem elképzelhetetlen, hogy igaza volt, ám a stílust nem díjazták az ítészek, és piros lapot mutattak fel az edzőnek. Hollósy szettből történt kizárása nem igazán befolyásolta a játékrész végkimenetelét, mivel a gödöllői kivégzőosztag szárnyalását nem lehetett megállítani.

Nem tudni, mi történt a térfélcsere ideje alatt, de a TEVA-hatos parádéja a harmadik felvonásra jócskán alábbhagyott. Újra a váltott vezetésben rejlő bizonytalanságokra építettek a felek. Ezt a feszültséget nehezen viselte Hollósy, aki 11-11-nél előbb a síppal a szájukban dolgozóknál tiltakozott, majd önszántából úgy döntött, inkább magára hagyja csapatát, és a terem sarkában lévő lengőajtónál állva követi tovább a fejleményeket. Pontosabban fogalmazva, az izgalmakat, hiszen drámai pillanatokkal zárult a maratoni játékrész: annak ellenére, hogy a házigazdák kétszer jutottak meccslabdához, végül mégis az elveszett labdát nem ismerő TF-esek örülhettek a szépítésnek.

Sejteni lehetett, hogy a negyedik szettet másodedzőjükkel, Foki Róberttel kiharcoló fővárosiak úgy gondolkodnak, ha már nem kellett zuhanyozni menniük, miért ne hajtsanak rá az egyenlítésre. Ennek a felfogásnak az lett a következménye, hogy főként centertámadásaikkal és nyitásaikkal zavarba hozták a két játszmával korábban még ellentmondást nem tűrően játszó Gödöllőt (10-15, 13-19), majd kínosan ügyeltek arra, hogy kellő távolságban tartsák maguktól összpontosítási hiányosságokkal is küszködő riválisukat.

TF-vezetéssel indult a mindent eldöntő etap. A folyamat 2-3-nál szakadt meg, amikor a szinte eksztázisba került házigazdák egymás után három pontot termeltek. Térfelet 8-5-ös hazai előnynél cseréltek a csapatok, amire további négy egységet mindjárt rápakoltak Szélesék, így a gödöllői különítmény elkerülte a fiaskót.

Szalay Attila: - Nagyon örülök a sikernek. Harcos mérkőzést tudtunk játszani, az első két szettben szép játékkal. Utána leálltunk, de a végén ismét sikerült felpörögnünk, ami döntőnek bizonyult.

Hollósy László: - Méltatlan és kritikán aluli az, ami a pályán kívül zajlott. Kíváncsi lennék, hogy a vezetőbíró kap-e valami eltiltást, vagy fegyelmit, mert az példátlan, ahogy a játékosaimmal kiszúrt.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a Gödöllő javára. A rivalizálás negyedik találkozóját március 18-án, hétfőn 18 órától játsszák le a fővárosban.

forrás: Gödöllői Hírek Online

A másik elődöntő mérkőzésen:

VASAS ÓBUDA - BUDAPEST BANK-BÉKÉSCSABAI RSE: 3-0 (20, 17, 25)

Folyondár u., 200 néző. V: Mocsnik, Vári

VASAS: Vacsi 3, TÁLAS 2, MIKLAI 14, Gubicza 7, Szabó A. 7, Stefanik 3.

Cs: Tóth A., Lévai (liberók), Fábián, Takács. edző: Jókay Zoltán

BÉKÉSCSABA: PALLAG 6, Czina 4, SOÓS 10, Szombathelyi 6, Leidgeb 3,

Jenei 3. Cs: Molcsányi R. (liberó), Gerendeli 2, Kerepeczki, Szpin.

edző: Kormos Mihály

A Vasas 3-0-ás összesítéssel jutott a döntőbe.