Gödöllői Röplabda Club

Kupa döntő játékos szemmel 4. rész

#általánoshír 2013.02.27

Befejező részéhez ért a kupa interjúsorozatunk. Hogyan látják a Magyar Kupa döntőt a játékosok? Utánajártunk a csapatok háza táján.

 

Március 1.-3. között rendezik a TEVA Férfi és Női Röplabda Kupa Döntőt Gödöllőn. Utánajártunk a csapatoknál, hogy is állnak a felkészülésben. Íme a 4., befejező rész.

Kriegel Éva (TEVA-Gödöllői RC):

"Először is nagyon örülünk a lányokkal, hogy Gödöllő elnyerte a kupa rendezési jogát. Izgatottak vagyunk a hétvége miatt, és egy felszabadult jó játékkal szeretnénk a kilátogatóknak megmutatni a röplabda szépségét, emellett pedig meghálálni a klubnak és a szurkolóknak az eddigi támogatást. A csapat ezen a héten teljes energiával a hétvégi kupára koncentrál, mindannyiunkban maximálisan ott van a győzni akarás, elsősorban a saját játékunkra koncentrálunk és probáljuk hasznosítani a külföldi bajnokságban gyűjtött tapasztalatainkat."

Háfra Dominika (A TEVA-Gödöllői RC saját nevelésű játékosa, aki az utóbbi időben egyre több "helyet követel " magának a csapatban):

"Természetesen egy kicsit izgulok a MK-döntő miatt... De szerintem ez érthető, hiszen ez az év egyik legnagyobb röplabdás eseménye. Számomra nagy öröm, hogy mi nyertük el a megrendezés jogát, így a hazai nézők, szurkolók és barátok előtt játszhatjuk le a mérkőzéseket. Biztos vagyok benne, hogy a hazai pálya méginkább inspirálja majd a csapat teljesítményét. A hétvégén nagyon sok izgalmas mérkőzést láthatunk, remélem minél több röplabdabarát látogat majd ki és szurkol kedvenc csapatának."

Tóth Gáborné (Aluprof-TF Budapest):

"A mi csapatunk (TF) feltörekvő fiatal gárda, újoncként veszünk részt a Magyar Kupán. Természetesen nagyon izgulunk, hogy részt vehetünk és megmutathatjuk tudásunkat. Egy-két idősebb rókának van már tapasztalata, de legtöbbünk most esik át a tűzkeresztségen. Az Edzőnk Hollósy László nagy elszántsággal, szaktudással és nem utolsó sorban „türelemmel” készít fel minket az összecsapásra. Egy kiváló csapattal kerülünk szembe (Gödöllő), akik ellen nagy csatára készülünk. Sok sikert mindenkinek a Magyar Kupához."

Oláh Vivien (Aluprof-TF Budapest):

"Izgatottam és kíváncsian várom a hétvégi megmérettetést. Szerintem jó hangulatú és küzdelmes meccseket várhatunk ettől a pár naptól, minden csapat a maximumot fogja kihozni magából. Mi is hasonlóképpen a legjobb tudásunk szerint szeretnénk játszani és felvenni a harcot a a Gödöllőiek ellen, akik minden bizonnyal rengeteg értékes tapasztalatra tettek szert a nemzetközi mérkőzések során."

Vacsi Evelin (Vasas Óbuda):

"Véleményem szerint az egész csapat várja már, hogy végre szombat legyen és pályára léphessen. Már a döntőbe jutásért egy komoly ellenfelünk lesz, a Békéscsaba. Játszottunk már velük többször is, ismerjük a játék stílusukat ahogy ők is a miénket, így nem lesz egyszerű feladatunk. Úgy gondolom, hogy kellő odafigyeléssel, egymás segítésével és koncentrációval valamint egy magabiztos játékkal képesek vagyunk győzni. Én bízom a csapatban és abban, hogy mindenki törekszik majd arra, hogy a maximumot nyújtsa."

Jánossy Bálint (Dági KSE):

"A döntőbe került csapatok között természetesen a Kaposvár csapata számít a legnagyobb favoritnak. A sorsolás alapján a döntőbe kerülésért velük kell megküzdenünk, ami nem lesz egy egyszerű feladat. A soroláshoz mindenképpen meg kell említenem Szauter Péter csapattársam nyilvános véleményét, amit én és az egész csapat is oszt, miszerint nem "fair", hogy a sorsolás lebonyolítása félig kiemelt rendszerben zajlott. Amennyiben megmaradunk a kiemelésnél, úgy nem csak két csapatot kellett volna rangsorolni a bajnokságban elfoglalt helyük alapján, hanem az összeset, vagy teljesen véletlenszerűen kellett volna sorsolni. Ettől eltekintve az egész csapat nagyon várja a pénteki összecsapást, próbálunk megfelelően felkészülni az előttünk álló feladatra. Mivel az alapszakasz során nem találkoztunk ellenfelünkkel, jelenlegi játékstílusukról nincs tapasztalatunk, így a felkészülés során a négy közé jutásért megkezdett munkánkat folytatjuk. A mérkőzés egyértelmű favoritja a Kaposvár lesz, ám az, hogy bejutottunk a top négybe a bajnokságban, hogy a csapat bekerült a kupadöntőbe, már önmagában is siker a számunkra, így egy olyan felszabadult örömjátékot játszhatunk, amely ha egy jó formával párosul, még egy egész kellemes meglepetést is okozhatunk mindenki számára."

Dömötör Lajos (Fino Kaposvár SE):

"Úgy gondolom elsődleges célunk nem lehet más, mint a címvédés. Második éve foglalkozik a csapattal Demeter Gyuri bá, én úgy érzem ebben a szezonban még jobban összekovácsolódott a csapat, sikerült az új jàtékosokat is beilleszteni, és jó úton haladunk a sikerek felé. Csütörtökön edzőmérkőzés keretein belül 4 szettes mérkőzést játszottunk a Zágráb csapatával. Ez nagyban segítette a felkészülésünket a Dàg elleni elődöntőre. A következő hét a ràhangolodásról fog szólni. Remélem a döntőben egy izgalmas mérkőzést láthat a közönség."

Tamasi István (MAFC-BME-Mapei):

"Nagyon várom már az idei Magyar Kupa döntőt, mivel ez lesz életem első "final four"-ja . Nem izgulok, azt már kinőttem. Sajnos a Kaposvár kiemelkedik a mezőnyből, mint egyetlen profi csapat véleményem szerint izgalmakról fölösleges beszélni a végeredmény szempontjából. A csapatunk felkészülésben jó úton halad, igazából nem tud készülni belőlünk egyik ellenfél sem, mert az idei szezonban minden mérkőzésen más felállásban játszottunk, melynek okai, hogy rengeteg a munkahely miatti elfoglaltság, valamint a nagy játékos vándorlás és a csepeli csapat megszűnése is. Teljesen amatőr csapat révén nálunk a játékosok, köztük én is már csak a játék szeretetéért és élvezetéért játszunk, ezért kiemelkedő eredménynek tartom, hogy bejutottunk a Magyar Kupa 4-es döntőjébe. Véleményem szerint a szövetség óriásit hibázott azzal, hogy bevezette az arany szettes rendszert, valamint azt, hogy eltörölte a bronz meccset, mert ha a nemzetközi rendszer miatt vezették be az aranyszettet, akkor is tudtommal a röplabda BL final 4-ban is lejátsszák a bronz meccset, de nekünk a magyar kupán nem kell... Még annyit szeretnék hozzászólni a dolgokhoz, hogy szívesen elbeszélgetnék azzal az emberrel, aki összerakta az idei versenykiírást és meccs időpontokat a bajnokságra. Gondolom, mivel ilyenkor kivonul az egész szövetség ott lesz az az ember is, aki ezért felelős! Nem tudom ki ő, de a büfében egy kávé mellett várom, melyet természetesen én fizetek, mint jól kereső profi játékos..."

Köszönjük a nyilatkozatot adó játékosoknak, hogy rendelkezésünkre álltak. Interjúinkat vágatlanul, szerkesztés nélkül adtuk közre.