Gödöllői Röplabda Club

Kupa első kör kipipálva

#általánoshír 2021.10.14

Két és fél szettnyi lehengerlő játékkal magabiztosan jutott tovább a gödöllői hölgykoszorú

 

Női Magyar Kupa-selejtező:

Veszprém Volley – Gödöllői RC 0:3 (–9, –20, –12)

Veszprém, 54 néző.

V: Takács, Halász.

Tj: a Gödöllői RC

Veszprém: Szabó, Orosz, Sulic, Endrődi, Sólyomvári, Molnár Csere: Deli-Germann (liberó), Mester, Talabér, Mária. Vezetőedző: Fésüs Irén.

GRC: Sánchez Pérez, Ratkai, Haase, Boros, Kökény, Kovács. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Császár, Barta, Sorompó. Vezetőedző: Szalay Attila. Másodedző: Wirnhardt Bence. Masszőr: Árpás Géza.

Szalay Attila: – Voltak jó részei a találkozónak, de nagyon látszódott játékunkon, hogy kevés felkészülési mérkőzés van mögöttünk.

A nőknél 24 csapat nevezett a sorozatra, így nyolc selejtezőt is le kellett játszani. A mieink az NB II-es (nem az NB I-be most feljutó) VESZPRÉM VOLLEY csapatával találkozott a selejtezőben, s a párharc a rivális pályaválasztásával, egy mérkőzésen dőlt el.

Álomszerűen kezdődött a találkozó, a rendkívül hatékony nyitássorozatunkkal nem tudott mit kezdeni a házigazda, osztálykülönbség volt a javunkra (5:21), a szett vége is viszonylag simára sikeredett. A második játszma elején belealudtunk egy picit, a lelkes veszprémiek magukhoz is ragadták a kezdeményezést, 15:6-nál Szalay Attila vezetőedző cserével próbálta felrázni a GRC hatost, ez sikerült is, mivel 20:17-es hazai vezetést követően már csak mi szereztünk pontot.

A harmadik játékrészt ismét a kezdetektől fogva koncentráltan és határozottan játszva húzták be lányaink, ezzel a mérkőzést is.

A meccsen csereként lépett pályàra klubunk legújabb igazolása, a 23 éves Császár Norina, aki 8 esztendősen kezdett el röplabdázni a Palota RSC-ben. Mellette még hárman debütáltak hivatalos meccsen kék-fehér mezben nálunk: Sánchez Pérez, Kamila Haase és Szerencsés Mimi.

A következő lépés a kupában már jóval nagyobb falat lesz az Extraligás Swietelsky-Békéscsabai RSE személyében.

Szombaton irány újra Veszprém, az NB I. Liga nyitányán a CoreComm-VESC ellen idegenben lépünk pályára.