Gödöllői Röplabda Club

Kupadöntő szakvezetői szemmel

#általánoshír 2013.02.20

Hogyan látják a kupádöntőt a szakvezetők?

 

Március 1-3-án Gödöllőn rendezik a röplabda Magyar Kupa négyes döntőit. A nőknél a Gödöllő a TF, a Vasas pedig a Békéscsaba ellen játszik majd a finálé jogáért.

03.02. 16:30: TEVA-Gödöllői RC- Aluprof-TF-Budapest

03.02. 19:00: Vasas Óbuda- Budapest Bank-Békéscsabai RSE

Az alábbiakban a csapatok szakvezetőinek előzetes véleményét olvashatják:

Ludvig Zsolt (Gödöllő):

"Természetesen nagyon várjuk az eseményt, és nagy öröm számunkra, hogy ebben az évben Gödöllő adhat otthont az eseménynek. A bajnoki elődöntő után kezdünk el fókuszálni a kupamérkőzésekre, és tekintve, hogy idén még nem találkoztunk leendő ellenfelünkkel, csak a felvételekre hagyatkozhatunk, így a taktika felépítése a kupadöntő előtti hét feladata. Fontos, hogy továbbra is szoktassuk magunkat a magyar bajnokságban használatos labdákhoz, hogy ezzel a döntő meccsein már ne legyen semmi probléma. Az esélyesség terhe nagy, hiszen a csapat vezetése, Gödöllő városa és a közvélemény is esélyesnek tart minket, de igyekszem a lányok válláról levenni a felelősséget, hogy felszabadultan, csak a játékra, az adott feladatra tudjanak koncentrálni. Minden esélyünk megvan a végső siker elérésére, de nagyot kell majd küzdenünk, hisz remek csapatok jutottak a döntőbe. A TF ellen a legjobb tudásunknak megfelelő játékot kell hoznunk, és rá kell erőltetnünk az akaratunkat az ellenfélre. A célunk természetesen az, hogy a kupaelsőségért játsszunk a vasárnapi döntőben, elégedett pedig egy jó teljesítménnyel, és erőteljes, dinamikus játékkal lennék."

Hollósy László (TF):

"Ez az első év, amit a TF-nél vezetőedzőjeként töltök, ez az első éve a megújult csapatnak. Amikor idejöttem, a vezetőséggel abban állapodtunk meg, hogy három-négy évet hagyunk a csapat építésére. Bizakodásra adhat okot, hogy már most az első évben remekül teljesítenek a lányok. A Gödöllővel játszunk az elődöntőben, amely - nincs ezen mit tagadni - esélyesebb, mint mi. Nagy ütőerőt képviselnek, nehéz rajtuk fogást találni. De nem fogunk feltartott kézzel felmenni a pályára, készülünk a Gödöllőből, videókat, statisztikákat elemezve edzünk a kupadöntőre. Taktikus, fegyelmezett játékot várok el a lányoktól, és ha látom rajtuk, hogy kihozzák magukból a maximumot, akkor elégedett leszek."

Jókay Zoltán (Vasas):

"Nagyon régóta formálódó csapattal fogunk találkozni, ahol a mag már évek óta együtt játszik, és évről évre egyre szebb eredményeket érnek el. Kormos Misi kollégám pedig nagyon jó érzékkel építette be az új játékosokat és jó pedagógiával alakítja a csapat arculatát. Ez az egység talán az egyik legnagyobb erényük, ami ellen csak nagyon összeszedetten lehet felvenni a versenyt. Ez megvolt az első egymás elleni bajnoki mérkőzésünkön, de hiányzott a hazai fordulón. A másik erényük a stabilitás, amit a bajnokságban elért eredményük is tükröz. Talán ez utóbbi jellemző ránk is, és ebben kell továbbra is lépkednünk előre. Döntő lehet, hogy minimálisra tudjuk-e csökkenteni a hibákat, és kihasználjuk-e a felkínált lehetőségeket. Szezon előtt a négy közé jutást határoztuk meg minimális célként, mind a bajnokságban, mind pedig a kupában. Természetesen ezzel nem elégedhetünk meg, a csapatot mindig a győzelemre hangoljuk, és elvárom, hogy ezért mindent meg is tegyenek a lányok. Aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég."

Kormos Mihály (Békéscsaba):

"Közel azonos szintű csapatok fognak megmérkőzni a Magyar Kupa döntőben, egyedül talán a Gödöllő emelkedik ki a mezőnyből egy kicsit. Úgy gondolom, hogy a mérkőzéseken a pillanatnyi forma lesz a döntő. Ismerjük a Vasast, ismerjük a játékukat. A tavalyi szezonban kétszer is közel voltunk ahhoz, hogy elkapjuk őket, ez akkor nem sikerült, viszont az idei szezon őszi fordulóinak egyikén megtört a jég, le tudtuk győzni a Folyondár utcaiakat, ami óriási fegyvertényt jelent számunkra. Nagyon kreatív és gyors játékot játszik a Vasas, sok múlik azon, hogy kulcsemberüket, Miklai Zsanettet mennyire tudjuk majd megfogni. Adok esélyt magunknak ezen a mérkőzésen, de látni kell, hogy két közel azonos képességű csapat feszül majd egymásnak, és nehéz megjósolni, hogy mi lesz ennek a végkimenetele. Úgy érzem, hogy a lányaimat nem kell motiválnom, tudják, hogy mit szeretnének elérni. Nincs eredményhez kötött elvárásom. Számunkra az is óriási dolog, hogy éremmel zárhatjuk a Magyar Kupát."

forrás: www.hunvolley.hu