Gödöllői Röplabda Club

Kupaezüst hazai pályán

#általánoshír 2013.03.04

Kupaezüsttel ajándékozta meg a TEVA-Gödöllői RC csapata a telt ház előtt lejátszott Röplabda Magyar Kupa mérkőzésen a hazai publikumot.

 

TEVA Röplabda Magyar Kupa női Döntő:

TEVA-Gödöllői RC– Vasas Óbuda: 0-3 (-22, -22, -19)

Gödöllő, SZIE csarnok, 900 néző

Vezette: Mezőffy, Hóbor

Gödöllő: Kriegel É. – Molnár-Németh Zs. – Hackl – Csengeri – Szakmáry – Széles. csere: Lékó (liberó), Merkószki, Lutter L., Kriegel Zs. edző: Ludvig Zsolt

Vasas: Vacsi – Tálas – Miklai – Gubicza – Szabó A. – Stefanik. csere: Tóth A., Lévai (liberók), Fábián. edző: Jókay Zoltán.

Labdajáték csapatsportágban női fronton még nem fordult elő, hogy a Gödöllő név felkerüljön Magyar Kupa-serlegre. A történelmi tettre – a 2011-ben, Debrecenben elbukott döntő után – másodszor nyílt esélye a TEVA-Gödöllői RC együttesének, amelynek tagjai a klub legnagyobb sikerének kapujában álltak a címvédő Vasas elleni kupafinálét megelőzően.

Abból kiindulva, hogy a gödöllőiek elődöntőbeli főpróbája nehézkesre sikeredett, a házigazdákért szorítók remélhették, hogy kedvenceik finálébeli előadása fényes lesz. Ehhez azonban feltétlenül le kellett vetkőzni a görcsösséget a vagányságért nem a szomszédba járó fővárosi piros-kékekkel szemben.

A döntő első pontját Csengeri Petra bombája jelentette. Ezt követően felváltva estek a pontok 4-4-ig, amikor két egységgel ellépett a Gödöllő. 9-8-nál azonban már a rendszeresen Molnár-Németh Zsuzsára szerváló Vasasnál volt az előny. Mivel az ütő állta a sarat, a hazaiak elszakadhattak volna riválisuktól, ám a nyitásrontások nem segítették törekvésüket, és a második technikai időnél már kétpontosra duzzadt a fővárosi vezetés. Kriegel Éva három nyitása után fordult a kocka, 17-16 lett a TEVA-hatos javára. Igen ám, de 20-19-nél porszem került a gödöllői gépezetbe, így a Vasas 22-20-ra ellépett. Ludvig Zsolt azonnal időt kért, csapata pedig kiegyenlített. A hazai mesternek 22-24-nél ismét magához kellett rendelnie lányait, de ez már nem hatott, mert Széles Petra szabálytalan labdaérintésével a piros-kékek megnyerték a nyitó játszmát.

Hiába vezetett 2-0-ra a második szett elején a házigazda formáció, sorozatos pontatlanságait kihasználva, zsinórban öt ponttal válaszolt a Vasas, amely az első technikai időig 5 egységnyi különbségűre hizlalta előnyét. Nem volt más választásuk a vendéglátóknak, mint valahogy túljutni a tanácstalanságon. Ebben a folyamatban a feladócserének (Kriegel Évát Lutter Liza váltotta), valamint Merkószki Tünde és Kriegel Zsófia csatasorba állításának is szerepet szánt Ludvig Zsolt. Hatásos megoldást azonban egyik húzás sem eredményezett: a házigazdák oldalán talán a legnagyobb hőfokon játszó Széles Petra, illetve Kriegel Zsófia két-két ász-nyitásával ugyan 18-20-ra, majd 22-24-re felzárkózott a Gödöllő, de ez az utolsó pillanatokban kevés volt a szettarány kiegyenlítéséhez.

Be kell vallani, a harmadik felvonás kezdetekor jószerivel nem mutatkozott esély arra, hogy a hazai különítmény felálljon a kétjátszmás hátrányból. Lutter helyett újra Kriegel Éva passzolt, és az első három pontot a Gödöllő neve fölé írták az eredményjelzőn. Ez a különbség egy ideig később is megmaradt, mígnem 7-7-nél megérkezett a játszmába a Vasas. A gödöllői hölgyek egy-egy labdamenetben ízelítőt adtak valós tudásukból (13-10), amivel, ha mást nem is, azt legalább elérték, hogy ne kelljen kapaszkodniuk. A házigazdák szemszögéből nézve jó széria azonban megszakadt, olyannyira, hogy 16-15-nél már a Vasas került előnybe. Ráadásul, ezt követően főként sáncolásban remeklő a piros-kékek üzlete beindult, ezáltal a honi bajnokságban jeleskedő vendégek kiénekelték a sajtot az elmúlt hónapokban nemzetközi porondon edződött TEVA-Gödöllői RC csapattagjainak szájából.

Gödöllő Város Önkormányzata legjobb játékos díjat ajánlott fel minden csapat számára:

Dávid Csanád (Fino Kaposvár SE)

Pádár Krisztián (Kádár Kecskeméti RC)

Ifj. Oszuska Zoltán (Dági KSE)

Tamási István (MAFC BME MAPEI)

Tóth Andrea (Vasas Óbuda)

Szakmáry Gréta (TEVA-Gödöllői RC)

Oláh Vivien (Aluprof-TF-Budapest)

Pallag Ágnes (Budapest Bank-Békéscsabai RSE)

A TEVA női röplabda Magyar Kupa 2012/2013-as kiírásának ezüstérmesei:

Csengeri Petra

Hackl Szilvia

Háfra Dominika

Kriegel Éva

Kriegel Zsófia

Lékó Lilla

Lutter Liza

Merkószki Tünde

Molnár-Németh Zsuzsanna

Szakmáry Gréta

Széles Petra csapatkapitány

Ludvig Zsolt vezetőedző

Szalay Attila másodedző

dr. Tóth Róbert csapatorvos

ifj. Árpás Géza gyúró

forrás: Gödöllői Hírek Online