Gödöllői Röplabda Club

Magabiztos siker a Vasas ellen

#általánoshír 2023.01.08

Lejátszotta első 2023-as bajnokiját, egyben második hazai, monori mérkőzését az NB I-ben a Gödöllői RC felnőtt csapata, amelynek ellenfele a tabella élvonalához tartozó Vasas SC volt

 

A meccsen több, mint egy éves kihagyás után kapott újra lehetőséget a mieink kezdőcsapatában Kökény Petra, aki 17 pontjával végül a meccs legeredményesebb játékosa lett.
Az első játszmában a kezdeti tapogatózás után a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, s húztak el 20:12-re, azonban Szalay Attila cseréi újra lendületbe hozták a mieinket, s 20:20-nál megint egyenlő volt az állás, majd a szettet is sikerült megnyerni 25:23-ra. Ezt követően is szoros szetteket játszott a két csapat, azonban a végjátékokban rendre a gödöllői lányok voltak határozottabbak, s végül 3:0-ra meg is nyerték a rangadót, ezzel pedig tartják az 5. helyezésüket a tabellán.

Női NB I, 9. forduló:
Gödöllői RC – Vasas SC 3:0 (23, 22, 20)
Monor, 102 néző. V: Csizmarik, Mezei.
GRC: Kovács E., Kökény P. 17, Nagy V. 8, Boros 3, Halla P., Borsos L. 12. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Kardos 9, Sorompó, Máthé-Barabássy 5. Vezetőedző: Szalay Attila.
Vasas SC: Imre 3, Nagy S. 6, Erőss 3, Botyánszki 6, Rieder 11, Vértes Sz. Csere: Szili, Stankovics (liberók), Jámbor 8, Olcsváry 12, Tóth S, Szabó A. Vezetőedző: Kőnig Gábor.
Edzői értékelés
Szalay Attila:Nem volt egy könnyű mérkőzés, de erre fel voltunk készülve, hiszen tudtuk, hogy a Vasas egy fiatal és lendületes csapat. Az első szett elején nagyon bizonytalanul játszottunk és meg kellet találnunk a ma működő felállást. Hatalmasat küzdöttek a lányok és a cserék is nagyon jól szálltak be a játékba. Az igazi pozitívum az volt, hogy a játszmák végén tudtunk a legjobban koncentrálni és ezért külön gratulálok a csapatnak.