Gödöllői Röplabda Club

Magyar Kupa döntő játékos szemmel 1. rész

#általánoshír 2013.02.22

Hogyan látják a Magyar Kupa döntőt a játékosok? Utánajártunk a csapatok háza táján.

 

Március 1.-3. között rendezik a TEVA Férfi és Női Röplabda Magyar Kupa Döntőt Gödöllőn. Utánajártunk a csapatoknál, hogyan is állnak a felkészülésben, mennyire várják az eseményt.

Széles Petra (TEVA-Gödöllői RC):

"Várom a Magyar Kupa döntőt, szeretem, hogy az emberek ilyenkor megmozdulnak, és végre akkora figyelmet kap a röplabda, amekkorát általában kéne neki. Örülök, hogy Mi nyertük el a rendezés jogát, és hogy hazai körülmények között készülhetünk az eseményre. Természetesen izgulok, hiszen ez a röplabda világ egyik legnagyobb eseménye, és itt egy meccs is sorsdöntő lehet.

Úgy érzem, hogy a csapat kipihente a Közép-európai liga okozta fáradalmakat, és teljes mértékben a kupa döntőre koncentrál most már. Még szokjuk a magyar mezőnyben használt labdát, de úgy gondolom, hogy hamar sikerülni fog visszaállni rá. Úgy gondolom, hogy igazán esélyesek vagyunk, és a csapat meg is érdemelné a sikert, persze tisztában vagyunk vele, hogy ehhez kemény munkára, és akarásra lesz (van) szükségünk. Alig várom, hogy kezdődjön!"

Szakmáry Gréta (TEVA-Gödöllői RC):

"Várom már a Magyar Kupát. Nemzetközi szereplés után visszacseppenve a magyar bajnokságba az Újpest elleni párharcok jó felkészülést biztosítottak számunkra, hogy megszokjuk a labdát és felvegyük a ritmust, nem csak edzéseken testben, hanem fejben is fel kell készülnünk. Hogy izgulok-e? Szerintem mindenkiben van egy kis izgalom. Szeretnénk a legjobbat nyújtani és elérni azt az eredményt amelyet kitűztünk magunk elé és ezért minden tőlünk telhetőt megfogunk tenni!"

Soós Nikolett (Budapest-Bank Békéscsabai RSE):

"Már nagyon várjuk a gödöllői rendezvényt, a bajnoki negyeddöntő sikeres lezárásával, immár csak ez van a figyelem középpontjában. Bár a klub először szerepel a Magyar Kupa négyes döntőjében, nincs bennünk félsz, egészséges önbizalommal és motiváltan készülünk. Tiszteljük a Vasast, de a bajnokságban már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk legyőzni őket. Szeretnénk döntőt játszani, ott pedig már bármi lehet."

Stefanik Orsolya (Vasas Óbuda):

"Természetesen már az egész csapat nagyon várja a Magyar kupát. Igaz, hogy az elsődleges cél a négybe kerülés volt, de semmiképpen sem szeretnénk itt megállni. Már az elődöntő is nagyon nehéz mérkőzésnek ígérkezik, de a lényeg,hogy bízzunk magunkban, egymásban és koncentráltan játsszuk a saját játékunkat. Szerintem a fiatalságunkból adódóan is mindenki küzdeni fog és megpróbálja majd a legjobbat nyújtani."

Dorcsák Lajos (Kádár Kecskeméti RC):

"Nagyon várja a csapat a Magyar Kupát. Sajnos az elmúlt hetek elég kétarcúak voltak. A diákolimpia küzdelmek során megsérült két játékosunk, ettől függetlenül azonban három mérkőzés során sikerült a négy közé jutást kiharcolnunk a bajnokságban. A MAFC elleni elődöntőt nem szabad lebecsülnünk semmiképp, ugyan a bajnokság küzdelmei során rendre mi győztünk, azonban ezeket a kupa elődöntővel nem szabad összehasonlítani. Itt aznap kell győzni, nincs javítási lehetőség. Az esélyesség terhe mellett kell lejátszani az elődöntőt, s remélem vasárnap is pályára léphetünk. Ott pedig egy jó teljesítményt nyújtva meglátjuk, mire lehetünk képesek."

Geiger András (Fino Kaposvár SE):

"Először is örülök, hogy Gödöllőre került a kupa, tavaly a bajnoki döntő egyik mérkőzését élőben megtekintettem és örömmel láttam, hogy milyen jó hangulatot teremtett a helyi közönség. Örülök, hogy ennyien szívükön viselik még ennek a gyönyörű sportágnak a sorsát, legyen itt szó sportolóról, szurkolóról vagy szponzorról.

Sajnos ellenfeleinkről érdemben nem tudok nyilatkozni, mivel idén csak a Pécs és a Kazincbarcika csapatával játszottunk. Természetesen egyik csapat játékosai sem ismeretlenek számunkra, így el tudom mondani, hogy az elődöntőbeli ellenfelünk, Dág csapata egy nagyon összeszokott, harcias társaságból áll, akik évek óta együtt játszanak. Biztos vagyok benne, hogy ellenük és minden lehetséges ellenfelünkkel szemben, minden egyes pontunkért meg kell küzdenünk. Tudom, hogy ellenünk, mint kikiálltott favorit ellen, minden csapat felszabadultan fog játszani, mindenféle eredménykényszer nélkül, ami óriási plusz erőt adhat, mind a Dágnak, mind pedig esetlegesen, döntőbeli ellenfelünknek.

A kupa sajátossága, hogy egy mérkőzésen dől el a továbbjutás (ill a kupa) sorsa, így maximális odafigyeléssel kell játszanunk, hogy megvédhessük tavalyi kupaelsőségünk. Célunk nem is lehet más, mint a vándorserleg Kaposváron tartása. Jó mérkőzésekre számítok, egy nagyszerű közönség előtt."

Ezzel az interjúk sora még nem zárult le. A következő napokban más játékosokat szólaltatunk meg. Kövessék figyelemmel híreinket a fecabook-on is, és like-olják a TEVA Férfi és Női Röplabda Magyar Kupa Döntő 2013. március 1-3. oldalt.