Gödöllői Röplabda Club

Nagyon fontos három pont

#általánoshír 2022.12.04

Nagy szükségünk volt már erre a győzelemre.

 

Női NB I. Liga, 6. forduló:
UTE U21 – Gödöllői RC 1:3 (19, –16, –22, –23)
Szilágyi utca, 73 néző. V: Takács Á., Suba.
UTE: Kis D. 7, Kopunovic 4, Pécsi 4, Sziládi 21, Rádosi 9, Borsos K. 8. Csere: Németh Z., Kovács K. (liberók), Riesz, Győr, Correa. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.
GRC: Kovács E. 9, Kardos 14, Nagy V. 12, Boros 3, Halla P. 25, Borsos L. 14. Csere: Szerencsés, Maurer (liberók), Máthé-Barabássy. Vezetőedző: Szalay Attila.

Edzői értékelés
Selmeczi Zsuzsanna: – Ma hiányzott a stabilitásunk, ezt kell fejlesztenünk a továbbiakban.
Szalay Attila: – Nagy szükségünk volt már erre a győzelemre és nem feltétlenül a megszerzett pontokra gondolok, hanem inkább az elveszített hitünk miatt. Többször álltunk már egy jó eredmény kapujában, de rendre túlizgultuk a befejezéseket. Az második és harmadik játékrészben végre ennek nyomát sem lehetett látni a csapaton. A utolsó szettben határozott játékkal nagy előnyt alakítottunk ki, de ismét visszatért az előző mérkőzéseken tapasztalt görcsösség és a nagyot küzdő UTE felzárkózott a végjátékra. Ami pozitívum, hogy most a hajrában nem remegtünk meg és az első mérkőzéslabdával sikerült pontot tenni a párharc végére.

Nem kezdték jól a mieink a meccset, hiszen pillanatok alatt 6:1-re elhúztak a lilák, s bár ezt követően nem nőtt a különbség, a hátrányt sem sikerült ledolgozni. Ekkor túl sokat hibáztak a mieink, főleg a fogadásban voltak bizonytalanságok. A második játszmára viszont megjött a mieink önbizalma, akik 10:10 után valósággal állva hagyták ellenfelüket, és egy nagyon sima szettel egyenlítettek. A játék képe a harmadik felvonás elején sem változott különösebben, s bár a szett közepén átmenetileg át tudta venni a vezetést az UTE egy-két ponttal, 18:16 után egy ötpontos sorozattal fordítottak a mieink, s ezt követően már nem engedték ki a vezetést a kezükből. A negyedik játszma első felében aztán valósággal parádéztak a lányaink, de 21:10-es vezetésüknél érthetetlen módon megtorpantak. Hiába Szalay Attila két időkérése, 22:22-nél egyenlő volt az állás. Szerencsére ezután Borsos Lili volt eredményes egy centertámadásból, majd Nagy Viki két pontjával sikerült lezárni a meccset. Ezzel a győzelemmel reméljük sikerült áttörni egy gátat - hiszen a csapatban eddig is több volt - és elindulunk egy sikeres széria útján. ????????
A legeredményesebb játékosunk a születésnapos Halla Petra volt 25-tel, Borsos Lili és Kardos Bogi egyaránt 14 pontig jutott, Nagy Viktória 12, Kovács Eszter 9, Boros Réka pedig 3 pontot termelt.