Gödöllői Röplabda Club

Négy között a bajnokságban

#általánoshír 2013.02.21

Harmadik negyeddöntőbeli mérkőzését is megnyerte a TEVA-Gödöllői RC, így a kupa után a bajnokságban is bejutott a legjobb négy közé

 

Magyar Bajnokság, negyeddöntő, 3. mérkőzés:

TEVA-Gödöllői RC – Újpest: 3-1 (15, -24, 18, 13)

Gödöllő, 200 néző. Vezették: ifj. Szabó, Pőcze

Gödöllő: Kriegel É., Molnár-Németh Zs., Csengeri P., Hackl Sz., Szakmáry. Széles. csere: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Merkószki T., Lutter L.. edző: Ludvig Zsolt, Szalai Attila. orvos: dr.Tóth Róbert

Újpest: Horváth A., Kotlárik, Bleicher N., Szűcs K., Szombathelyi K., Ancsin K. csere: Hadnagy (liberó), Czakó. edző: Nagyné Mátrai Veronika.

A TEVA GRC-nek a győztes mérkőzés a bajnoki elődöntőbe jutást jelentette. Talán ennek a tehernek voltak köszönhetőek a ki nem kényszerített hibák, amivel a gödöllői csapat közelében tudott maradni a vendégek az első technikai időig (8-6). Aztán beindult a hazaiak pontgyártó gépezet. Először Mátrai Veronika időkérése (13-7) majd a második technika idő (16-9) csupán lassítani tudta a gödöllői lányokat előnyük növelésében. Lelkesen és eredményesen játszott ebben az időszakban a hazai csapat, a vendégek trénere kikérte második idejét is (20-10). Innen már csak formaság volt az első játszma győzelem (25-15).

A lendületes játék maradt, de a hazaiak játékában ismét megjelentek a ki nem kényszerített hibák. A vendégek megérdemelten vezettek az első technikai pihenőnél (6-8). A gödöllői csapatnál a kulcs játékosoknak szinte semmi nem jött össze, míg a vendégek saját hibák nélkül játszottak. Először Ludvig Zsolt (10-15), aztán második technikai idő adott esélyt a TEVA-s lányoknak, hogy rendezzék a gondolataikat (11-16). Sikerült is közelebb zárkózni a taktikusan játszó vendégekhez, de még mindig nagy volt a hátrány a végjátékra (17-21). Csapkodó játék mellett felváltva estek a pontok, de 23-23-nál sikerült egyenlíteni a hazaiaknak. Még egy egálra futotta az erejükből (24-24), de rövidesen a vendégek örülhettek az első játszma győzelmüknek (24-26).

Csattanós válasszal indították a gödöllői lányok a harmadik játszmát, már az első technikai pihenőre megnyugtató előnnyel térhettek (8-2). Az UTE nem tudott fordítani a játék menetén, jött is a vendégek időkérése (10-2). Láthatóan Mátrai Veronka jó instrukciókat adott lányainak és a vendégek ismét egyenlő partnerei tudtak lenni a gödöllői lányoknak a második technikai pihenőig (16-7). Érezte a hazai csapat a vendégek éledő reményeit, és sikerrel használta ki nagyobb ütőerejét. Még egy pihenője lehetett az újpesti lányoknak (22-13), de a Gödöllő második részsikeréhez nem férhetett kétség (25-18).

Itt volt a lehetőség a TEVA GRC számára, hogy játszma győzelmével az elődöntőbe kerüljön. Az első pár labdamenetben a hazaiak ott folytatták ahol az előző játszmában abbahagyták, de a vendégek is kapcsoltak. Csak pár ponttal mutatott többet az eredményjelző a gödöllői lányok oldalán az első pihenőnél (8-5). Nem volt még a mérkőzés lefutva, látszott ez a vendéglátók koncentrációján is. Először 12-6-nál, majd 16-7-nél volt lehetőségük a vendégeknek hogy a pihenőket kihasználva rendezzék soraikat. A hazai közönség örömére a gödöllői lányok többet már nem engedték ki a kezükből az irányítást és a játszma győzelemmel a három nyert mérkőzésig tartó viadalt is megnyerték (25-13).

Ludvig Zsolt: - Nehezen találtuk meg önmagunkat, és a lelkes újpestiek megérdemelten nyerték meg a második játszmát.

Nagyné Mátrai Veronika: - Örülök, hogy szettet nyertünk a Gödöllő ellen, A lányok nagyon szépen játszottak, sok sikert kívánok a vendéglátóinknak a bajnoki hajrában.