Gödöllői Röplabda Club

Négy nap múlva indul az Eb

#általánoshír 2021.08.16

Már csak hármat kell aludni a kontinensviadal kezdetéig, és a keret egyik legnagyobb ásza, Szakmáry Gréta csapatkapitány 5 évig a Gödöllőt erősítette.

 

A Savaria Kupán szereplő 15 játékos közül a kaposváriak gödöllői nevelésű 17 éves centere, Kump Aliz maradt ki.

A magyar válogatott Európa-bajnoki kerete

Centerek: Gyimes Zsófia (UTE), Papp Orsolya (Vasas Óbuda), Pekárik Eszter (Swietelsky-Békéscsabai RSE)

Feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Király-Tálas Zsuzsanna (Vasas Óbuda)

Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza)

Ütők: Kiss Gréta (Szent Benedek RA), Németh Anett (SC Potsdam, német), Pallag Ágnes (VfB Suhl, német), Szakmáry Gréta (Aydin Büyüksehir Belediyespor, török), Szűcs Kinga (1. MCM-Diamant Kaposvár), Török Kata (Vasas Óbuda), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda)

Válogatottunk az Eb-n a horvátországi Zadarban szerepel majd, s augusztus 20-án kezdi meg szereplését a szlovák válogatott ellen, majd ezt követően a svájciakkal, az olimpiáról érkező olaszokkal, majd egy szünnap után a házigazda horvátokkal, végül a fehéroroszokkal találkozik. A nyolcaddöntőbe kerüléshez az első négy hely valamelyikét kell megszerezni. A mérkőzéseket az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

A magyar női válogatott Európa-bajnoki programja (Zadar)

Augusztus 20., 20:15: Magyarország–Szlovákia; Tv: M4 Sport

Augusztus 21., 20:00: Magyarország–Svájc; Tv: M4 Sport

Augusztus 22., 20:00: Magyarország–Olaszország; Tv: M4 Sport

Augusztus 24., 17:00: Magyarország–Horvátország; Tv: M4 Sport

Augusztus 25., 18:00: Magyarország–Fehéroroszország; Tv: M4 Sport

Szakmáry Gréta a következőket nyilatkozta a torna előtt:

„Fiatal csapatunk van, amelyben extra a motiváció, hogy megmutassa a tudását az Európa-bajnokságon. Hatalmas megtiszteltetés egyébként, hogy most először csapatkapitányként vághatok neki egy Eb-nek, igyekszem a legjobb tudásom szerint ellátni ezt a feladatot is. Ez a csoport csak első ránézésre tűnik kellemesnek, tudásunk legjavára lesz szükségünk a továbbjutáshoz. Ha azt a röplabdát be tudjuk mutatni, amit edzéseken, akkor teljesülhetnek a céljaink. Sajnos, nagy törés volt az egész csapat számára, mikor a rendezők bejelentették, hogy nem lehetnek drukkerek a zadari mérkőzéseken. Bízom benne, hogy a televízió képernyőin keresztül vagy az interneten követik majd a meccseinket a szurkolók, s adják nekünk a sok-sok pozitív energiát! ”