Gödöllői Röplabda Club

Negyedikek az ifik

#általánoshír 2021.06.06

Együtt „lélegzett” U19-es csapatunk egész hétvégén, és reméljük még sok közös sikert élnek meg így EGYÜTT a jövőben is.

 

A GRC sorozatban hatodszor jutott be a hatos fináléba, ezek közül 2016-ban ért fel a csúcsra, 2017-ben és 2019-ben bronzérem jutott, a kettő között pedig a negyedik helyet szerezte meg, pont a Vasas ellen bukva el a 3. helyet.

Ligárt Annáék a B csoportba kerültek besorolásra. Sajnos nem sikerült sem szettet nyerni a nyitónapon.

Linamar-BRSE – Gödöllői RC 3:0 (13, 12, 8)

Gödöllői RC – Vasas SC 0:3 (-21, -19, -16)

A csoport végeredménye:

1. LIINAMAR-BRSE 4 pont (6:0)

2. Vasas SC 3 pont (3:3)

3. Gödöllői RC 2 pont (0:6)

Szombaton egy teljesen más Gödöllőt láthattunk. Az első nap után helyén volt a Lányok szíve, és öt szettben sikerült győzni a délelőtti mérkőzésen.

MTK – Gödöllői RC 2:3 (25, -21, -18, 11, -12)

A délutáni elődöntőben ismét a házigazda Békéscsaba következett. Az első játszma szoros eredményt hozott, szép játékkal rukkolt elő a gödöllői hölgykoszorú. A továbbiakban nagyobb lett a két csapat közti pont különbség, ez részben annak is betudható, hogy lányaink lábában ma akkor már hat szett is volt. Wirnhardt Oszkár vezetőedző ezért is pihentette kulcsjátékosait a holnapi mérkőzésre.

LINAMAR-BRSE – Gödöllői RC 3:0 (20, 11, 11)

Vasárnap 13 órakor a harmadik helyért lépettt pályára a gödöllői hölgykoszrú a Vasas ellen.

Gödöllői RC – Vasas SC 1:3 (-22, 19, -14, -23)

A mérkőzést az ellenfél kezdte jobban, a GRC mindig az egyenlítésért küzdött. A piros-kékek próbáltak meglépni, de Bútor Annáék nem engedték magukat leszakítani, 20:20-al fordultak a hajrára a csapatok, aminek a végén a fővárosiak örülhettek.

A másodikban parádésan kezdtek lányaink, összeszedett játékkal jelezték, hogy nagyon szeretnék ezt a bronzérmet. Négy ponttal is sikerült elhúzni, de 8:8-nál újra egyenlő volt az állás. Ligárt Anna percei következtek, nagyon okos, egyben fontos pontokat szerzett, és szépen lassan 6 egység lett a különbség, és végül megnyugtató előnnyel sikerült egyenlíteni.

A harmadik szett nem indult jól, 0:5-nál már időt is kellett kérnie Wirnhardt Oszkár vezetőedzőnek. Megkezdték a gödöllőiek a felzárkózást, a játszma közepén már csak kettő volt a hátrány (11:13), innen azonban nagyon beindult a Vasas, és magabiztosan nyerték ezt a játékrészt.

A negyedik felvonás hatalmas küzdelmet hozott, a Vasas már négy ponttal is vezetett, viszont 13:12-nél már a Gödöllőnèl volt az előny. Innen fej-fej mellett haladt a két csapat, és rendkívüli izgalmakat követően az angyalföldiek szerezték meg a harmadik helyet.

De ez a negyedik pozíció csodálatos eredmény ettől a fiatal csapattól. Nagyon büszkék vagyunk a LÁNYOKRA!

GRC U19: BÚTOR ANNA - BRANDHUBER EMESE - KARDOS BOGLÁRKA - LACZKÓ BARBARA - LIGÁRT ANNA - MÁTHÉ-BARABÁSSY KATA - NAGY LÉNA - PÁSZTOR HANNA (csapatkapitány) - RATKAI PANNI - SAÁRY BLANKA - SÓGOR PETRA - SOROMPÓ KINGA - SÜTŐ PANNA - TIMÁR LEILA - VAS VANDA.

Vezetőedző: Wirnhardt Oszkár.

Pásztor Hanna csapatkapitány értékelte az elmúlt három napot, valamint a szezont is:

„Egy nagyon jó hangulatú hétvége van mögöttünk, és szerintem ez az egyik legfontosabb. Úgy indultunk le Békéscsabára, hogy szeretnénk jó meccseket játszani és kihozni magunkból a maximumot. Ez sajnos az első nap nem jött össze, de tudtuk, hogy még semmi sincs veszve. Az elődöntőért folyó harcunk az MTK-val megmutatta, hogy mire is vagyunk képesek. Mind a pályán csatát vívó lányok, mind pedig a pálya mellett az értük izguló és hangukat beáldozó cseresor egyaránt bizonyította be, hogy mi rejtőzik bennünk.

Úgy gondolom, hogy egy ilyen igencsak nehézkes év után, illetve legnagyobb részt jóval fiatalabb korú játékosokkal is helyt tudtunk állni és büszkék lehetünk magunkra hisz az ország 4. legjobb női U19-es csapata vagyunk!”

(írta: Árpás Géza)