Gödöllői Röplabda Club

Nem sikerült a bravúr

#általánoshír 2012.04.20

A Női NB I Liga bajnoki döntőjében a Vasas jobb játékkal múlta felül csapatunkat. Folytatás vasárnap 18 órakor az egyetemi csarnokban.

 

NB I. Liga, döntő, 1. mérkőzés:

Vasas-Óbuda-Hofeka – TEVA-Gödöllői RC 3-1 (18, -19, 16, 17)

Folyondár utca, 300 néző V.: Újházy, Tilmann

Gödöllő: Lutter – Németh Zs. – Merkószki – Csengeri – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Horváth G., Berze. edző: Ludvig Zsolt, Szalay Attila

Öt évvel ezelőtt, amikor története során először játszott az aranyéremért a TEVA-Gödöllői RC csapata, a Nyíregyháza három mérkőzésen állta útját városunk formációjának. Mai szemmel nézve pikáns fordulatot produkált az élet, hiszen a szabolcsiak kispadján akkor az a Ludvig Zsolt ült, aki most a gödöllői alakulat szakmai munkáját irányítja.

Ászértékű szervával indult és végződött az ütközetsorozat nyitó találkozója. Az első pontot a vendég Gödöllő, az utolsót a házigazda Vasas szerezte.

Az első és a második játékrész elején egyaránt a gödöllőiek termeltek több pontot. A két szett eredményének alakulása között a különbség „csupán” annyi volt, hogy az első etapban a főként centertámadásokra építő Vasas 7-9-es hátrányánál állva hagyta hézagosan védekező riválisát (13-9), és a részsikerig menetelt.

A folytatásra egy másik Gödöllő érkezett a pályára. Városunk hatosának tagjai elszántabban, és ami cseppet sem mellékes, pontosabban terelték a játékszert a nyitásfogadással és a támadások hatékony befejezésével ekkor erősen hadilábon álló házigazdákkal szemben.

Gödöllői részről többen is bizakodtak, hogy az egyenlítés tovább gördíti a csapat szekerét, de csalatkozniuk kellett. A vendégekért szorítók bosszankodására elsősorban az adott okot, hogy az adogatásban feljavult fővárosi piros-kék semmi extrát nem húztak elő. Mindössze annyit tettek, hogy mezőny- és sáncvédekezésük során jól olvasták a gödöllői együttes kiismerhető játékát, illetve köszönettel fogadták azokat az ajándékpontokat, amikkel Ludvig Zsolt alakulatának tagjai sok esetben még a potyalabdák megjátszásánál is támogatták őket.

Mestermérleg:

Jókay Zoltán: – Dominált a támadójátékunk abban a három játszmában, amelyben azt csináltuk,amit elterveztünk. A második szettben olykor nem úgy nyitottunk, ahogy kellett volna, és a blokkjaink sem voltak pontosak.

Ludvig Zsolt: – A harmadik és negyedik játékrészben felpuhultak a nyitásaink, a Vasas pedig ezt remekül használta ki. A bejátszásaik pontosabbak lettek, a szélekről és a hátsó sorból is remekül támadtak. Hazai pályán mindenképpen többet kell nyújtanunk.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Vasas javára. Az ütközet-sorozat második összecsapását április 22-én, vasárnap 18 órától rendezik meg a gödöllői egyetem sportcsarnokában. A találkozót a DigiSport élőben közvetíti.

forrás: Gödöllői Hírek