Gödöllői Röplabda Club

Nem sokon múlt

#általánoshír 2012.04.25

Majdnem 2 órás csatában maradt alul a TEVA-Gödöllői Röplabda Club a bajnoki döntő harmadik mérkőzésén. Javítási lehetőség pénteken hazai pályán 18 órakor az egyetemi csarnokban.

 

Női NB I. Liga, döntő 3. mérkőzés:

Vasas-Óbuda– TEVA-Gödöllői RC: 3-1 (22, -24, 24, 15)

Folyondár utca, 500 néző. V.: Hóbor, ifj. Szabó P.

Vasas: Milovits -Sándor R. – Nagy E. – Miklai – Oláh V. – Dékány. csere: Lévai (liberó), Gudmann, Fábián F., edző: Jókay Zoltán

Gödöllő: Merkószki – Csengeri – Szakmáry – Széles – Lutter – Németh Zs. csere: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Berze, Horváth G. edző: Ludvig Zsolt, Szalay Attila

Miután a párviadal első két összecsapásán mindkét fél átélte a varrónők által előszeretettel alkalmazott egy sima és egy fordított helyzetet, indulhatott a bajnoki döntő egyik fél második győzelméig tartó különmeccse.

Ennek első ütközetén Ludvig Zsolt, a vendégek trénere abban a felállásban küldte pályára csapatát, amivel a második találkozón az egyenlítést kicsikarta. Taktikája kis híján ismét bevált, hiszen a bosszantó hibák miatt elbukott nyitó szettet követően, a folytatásban 24-23-as Vasas-vezetésről sikerült fordítaniuk az ekkor harcosan és jó felfogásban röplabdázó gödöllői lányoknak.

Mint utóbb kiderült, a – záró etapot leszámítva – szoros, izgalmas és hazai küzdőtereken ritkán látható megoldásokkal is tarkított csata valójában egy-egy után, a harmadik felvonás drámai végjátékában dőlt el. Egészen pontosan akkor, amikor a gödöllői hatos tagjai a számukra hízelgő 24-23-nál képtelenek voltak lezárni a játékrészt.

Nehéz megjósolni, hogy mi lett volna, ha a felek 2-1-es TEVA-szettelőnyről vágnak neki a negyedik játszmának, az viszont – sajnos – viszonylag hamar nyilvánvalóvá vált, hogy milyen következményekkel kell szembesülniük a gödöllőieknek a nüánsznyi különbséggel elbukott harmadik szett után. Lesújtóval, hiszen városunk csapatának játékosai sem lelkileg, sem fizikailag nem tudtak megújulni, ezáltal az önbizalomtól duzzadó fővárosiak nyerték meg a negyedik felvonást, s egyben a mérkőzést is.

Leírni azonban korai lenne a gödöllői különítményt, amelynek az legyen a döntő végén a legnagyobb gondja, hogy nem hazai pályán veheti át az aranyérmet.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a Vasas javára. Az ütközet-sorozat negyedik összecsapását április 27-én, pénteken 18 órától rendezik meg a gödöllői egyetem sportcsarnokában. A találkozót a DigiSport Plus élőben közvetíti. Reméljük a múlt vasárnapi nézőcsúcs megdől, és még többen jönnek ki szurkolni a TEVA lányoknak!!!!

Hajrá Gödöllő!!!!

forrás: Gödöllői Hírek