Gödöllői Röplabda Club

OGYB- elődöntő, 1. torna

#általánoshír 2014.03.18

A hétvégén Békéscsabán vizitált gyermek csapatunk. Sajnos sikertelen volt a viharsarki túra.

 

Nem túl jó előjelekkel vártuk az Országos Gyermek Bajnokság békéscsabai elődöntő tornáját: az elmúlt hetek az ujjtörésekről, betegségekről, felvételikről szóltak.

Jellemző, hogy a múlt heti Szeged Kupára benevezett két csapatunkat mini korosztályú játékosokkal kellett kiegészíteni, hogy egyáltalán ki tudjunk állni. Arra az előzetes eredmények, tornák ismeretében tudat alatt, talán kicsit fölötte is (…) számítottunk, hogy nem mi vagyunk a hatos döntőbe jutás legnagyobb esélyesei, de készültünk becsülettel, hogy megcincálhassuk a korosztály nagyágyúinak bajszát. Az indulás előtti este aztán csapatunk egyik maghatározó játékosa, Dóra Dominika jelezte, hogy lázasan fekszik és nem tud a többiekkel tartani, így őt a november óta tétmérkőzést térdproblémái miatt nem játszó Bajnóczi Fruzsina igyekezett pótolni. Így Csengeri Gréti (1999) kivételével az egész csapat a 2000- es évjáratot képviselte…

A három és negyed órás utazás után először az MTK Budapest ellen léptünk pályára. Őket nagyon kielemeztük az edzéseken, de sajnos mindez a pályán villámgyorsan romba dőlt. Az év elején biztosan vertük a kék- fehéreket, igaz az akkori csapatukból már csak egy játékos kerül pályára, viszont a Vasasból és a Lőrinc SE- ből érkező játékosokból igen jó együttes gyűlt össze. Szétszerváltak, illetve a potyalabdákból Cicic Marija és Lesi Olívia szétütötte az alacsony sáncunkat. Sajnos ezen a mérkőzésen nagyon gyengén teljesített a csapat.

Nem sok idő volt búslakodni, mert egyből következett a csupa nyakigláb játékosból álló Eger. Azt láttuk, hogy a nyitásfogadásukon lehet esélyünk, de az is szembetűnő volt, hogy a könnyű labdákat könyörtelenül fogják a sáncunk fölött beütni. Jól kezdtünk, sokat hibázott a túloldal is, főleg a betegséggel küzdő, korosztályos válogatott center, Benedek Réka és a feladó között volt feltűnő a meg nem értés. Ezt kihasználva a végjátékig tartottuk a lépést ellenfelünkkel, de aztán a végjátékra kijött a különbség a két csapat között és nyert az Eger. A következő két felvonás már sajnos nem tartogatott több meglepetést, nyert az esélyesebb hatos.

A háromórás szünet után aztán a házigazda várt ránk. Itt tényleg nem volt más választás, ki kellett menni a pályára és felhőtlenül játszani kellett a főleg a széleken erős és nagyon labdabiztos csabaiak ellen. A vége vereség lett, de úgy érzem, emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Az első és a harmadik szettben is játékban voltunk és kicsit nagyobb összpontosítással a második játékban is húsz fölé juthattunk volna. A lányok ezen a mérkőzésen nyújtották a legjobb teljesítményüket.

Szomorkodni nincs idő és nem is kell, van három hetünk, hogy a betegekkel és sérültekkel remélhetőleg kiegészülve, áprilisban megmutassuk, nem véletlenül jutottunk be az ország legjobb tizenkét csapata közé!

A csapat tagjai: Tóth Bagi Réka (csk.), Kiss Fanni, Filipovics Nóra, Csengeri Gréta, Zeller Kinga, Kovács Anita, Bajnóczi Fruzsina, Rausch Blanka.

Edző: Horváth Kristóf

Eredmények:

TEVA-Gödöllői RC – MTK Budapest SE: 0-3 (-13, -14, -9)

TEVA-Gödöllői RC – Agria RC-EVSI: 0-3 (-21, -8, -16)

TEVA-Gödöllői RC – Linamar-Békéscsabai RSE: 0-3 (-21, -16, -21)

MTK Budapest SE – Békéscsabai RSE: 0-3

MTK Budapest – Agria RC-EVSI: 0-3

Békéscsabai RSE – Agria RC Eger: 3-0

cikket írta: Horváth Kristóf