Gödöllői Röplabda Club

OGYB siker Szegeden

#általánoshír 2014.02.18

Horváth Kristóf vezetésével országos elődöntőben a TEVA-Gödöllői RC gyermek csapata!

 

A hétvége egyértelműen legfáradtabb gödöllőije a buszsofőr volt, aki miután hajnali fél háromkor begurult az ezüstös felnőttekkel a városba, másnap reggel háromnegyed nyolckor már indult is Szegedre a gyermek csapat tagjaival, akikre a korosztályos országos bajnokság szegedi tornája várt.

Az első tornán elért két győzelem után (3:2 a Palota- és 3:0 a Szeged ellen) a cél újabb két győzelem és a tizenkét csapatot felvonultató elődöntőbe való jutás volt, amihez a csoport első két helyének valamelyikén kellett végezni.

Kezdésként a kvintett másik százszázalékos csapata, a Győri DRC (vagy inkább Ikrény…) ellen kellett pályára lépnie a gödöllői fiataloknak. Sajnos az alapszakasz két győzelme után (3:0, 3:1) ezúttal vereség lett a vége. Nagyon más nem is lehetett, mert a társaság végig igen dekoncentráltan játszott az igazán rendszer nélküli, ám nagyon labdaügyes és vagány ikrényiekkel szemben. Utóbbiakhoz egy megjegyzés: nagyon szimpatikus társaság, többet érdemelnek annál, hogy az edzőjük elnézze az időpontot és ne jelenjenek meg az első tornán, majd a következő kettőre edző nélkül legyenek elküldve… Most egyikük nagymamája ücsörgött a kispadon és kérte szorgalmasan az időket, valamint cserélgetett – ami ellen a játékvezetőknek semmi kifogása nem volt… Sőt! Kérdésemre, hogy „akkor ezentúl nincs szükség ehhez az éves továbbképzésen és licencszerzésen való részvételre?” azt a választ kaptam a sporttárstól, hogy „olyan kicsi a hely, hogy szegény néni nem tudna máshova ülni”… Az tény, hogy eddig Szegeden háromszor jártam OGYB. vagy OSB.- forduló kapcsán: először 12 fok volt a teremben, ami mint megtudtam szabályos, ugyanis 10 fok fölött lehet játszani. Másodszor egy helyen (Etelka sori munkacsarnok) és egy időben rendezték a városi zsinórlabda- és szupermini bajnokságot az országos serdülő- bajnoki fordulóval, ami nem volt túl szerencsés, tekintve, hogy összevissza sípolgatott vagy 10 játékvezető a teremben. Most pedig a Lila iskola egyes számú, kb. 12x11 méteres pályáján pattogott az OGYB- labda, miközben a centerpályán, valamint a hármas számú pályán a helyi röplabda klub által rendezett „négylabda bajnokság” küzdelmei folytak lelkes apukák, anyukák és 7-10 éves gyermekeik részvételével. Csodálkozott is a játékvezető sporttárs, hogy szegény győri nagymama sem találta a helyét !? (…) Ez a rendezvény aztán az OGYB- forduló második mérkőzése után véget ért, vagyis a következő három meccs folyt tovább az eredeti pályán, a terem többi, kb. négyszer akkora része pedig üresen tátongott… Sajnos az előjelek sem kedveztek a csapatunknak, ugyanis a múlt heti közép-magyarországi regionális bajnoki U18- as fordulón ujját törte Zeller Kinga, aki a serdülő válogatott keretének tagja, így kiesésével négyre (!) nőtt a nem bevethető játékosok száma…

A vereségnek köszönhetően izgultunk és számolgattunk egy kicsit, de ahogy a győri-ikrényi társaság a házigazdákat is legyőzték, már csak egy dolgunk maradt, megverni a Dunakanyar SE-t. Ez végül sikerült is, a 3:1- es eredmény ellenére viszonylag könnyedén. Itt alkalom volt arra, hogy a mérkőzésen bőven lehetőséget kapjanak az addig kevesebbet játszók.

A győzelmünk után eldőlt, hogy a csapat másodikként bejutott az ország legjobb tizenkét gárdája közé és készülhet arra, hogy megcincálja a nála papíron erősebbek bajszát!

A csapat tagjai: Tóth Bagi Réka (csk.) – Kiss Fanni – Filipovics Nóra – Rausch Blanka – Csengeri Gréta – Rózsahegyi Krisztina – Szabó Dóra – Dóra Dominika – Kovács Anita – Farkasinszki Fruzsina – Scelsa Eliza.

Edző: Horváth Kristóf

Eredmények:

TEVA-Gödöllői RC – Győri DRC: 1:3

TEVA-Gödöllői RC – Dunakanyar SE: 3:1

cikket írta: Horváth Kristőf