Gödöllői Röplabda Club

Országos Döntőben junior csapatunk

#utánpótláshír 2022.04.24

A mai budaörsi “Másodikok” tornáján mindhárom mérkőzését megnyerte Wirnhardt Oszkár együttese.

 

Első meccsünket a hazai csapattal játszottuk, ahol először álltunk fel ebben a 4:2-es formációban. Ez az állásrendi forma lehetőséget ad arra, hogy a csapat erősségeit kihasználjuk és a a gyengeségeit el tudjuk dugni az ellenfelek elől. Nyertünk ugyan, de az összeszokottság hiánya meglátszott a játékon. Ugyanakkor az előre vezető utat is kijelölte. 

Ezután következett a Fehérvár, ami sokkal szorosabb és küzdelmesebb játékot hozott. Az első szett ráment az ellenfél kiismerésére. A másodikban kamatoztattuk a tanultakat, és sikerült egyenlíteni. A harmadik játszmára feszült játék volt jellemző, sok hibával, elsősorban nyitásfogadás lazulásával az ellenfél malmára hajtotta a vizet. A negyedikben magabiztosan meneteltünk a döntő szett és az országos döntő felé, ami meg is hozta az eredményét. A döntő játékrészt a mi csapatunk bírta jobban fejben, így  megnyerve nagy lépést tettünk a döntő felé.

Az utolsó meccsünkön Nyíregyháza ellen már felszabadultan játszottunk és mindenkinek lehetőséget adva magabiztosan nyertünk. Kitűnően játszottak lányaink és jelentősen hozzájárult a sikerhez a strandröplabda válogatott edzőtáborból előző este hazaérkezett Bútor Anna, aki ezen napon a 48 termelt pontja mellett mindösszesen 2 hibát vétett.

Eredmények:

Gödöllői RC - Budaörsi DSE-Emericus 3:1 (20, 10, -21, 15)

Gödöllői RC - MÁV Előre Akadémia 3:2 (-19, 18, -22, 15, 12)

Gödöllői RC - Nyíregyházi Sportcentrum 3:0 (15, 14, 20)

GRC: Barta Karolina -- Boros Réka - Bútor Anna - Kardos Boglárka - Laczkó Barbara - Máthé-Barabássy Kata - Nagy Léna Ratkai Panna - Sorompó Kinga - Sütő Panna - Szerencsés Mimi - Timár Leila.

Vezetőedző: Wirnhardt Oszkár

Másodedző: Baliné Tompa Brigitta

Wirhardt Oszkár: - Nagyon jó játékot produkáltunk, megtaláltuk azt a formát, azt a négy-kettes formációt, ahol mindenkit ki tudtunk használni, mindenkinek tudtunk játéklehetőséget adni. A lányokban nagy akarat és tartás volt végig, fegyelmezetten betartották a taktikai utasításokat, úgyhogy maximálisan elégedettt vagyok. Másfél hét múlva elkezdjük a felkészülést az országos döntőre - amikor befejeződik az NB I-es bajnokság -, és ott érzésem szerint bármi lehetséges, ha ilyen játékot nyújtunk.

Bútor Anna: