Gödöllői Röplabda Club

OSB 5. a GRC

#általánoshír 2021.05.24

A hétvégén rendezték a dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság I. osztályának hatos fináléját a Vasas Folyondár utcai csarnokában.

 

szép volt Lányok

Előzetesen a könnyebb csoportban kapott besorolást Herczeg Gyöngyi csapata. Pénteken két ötszettes mérkőzésen maradt alul a gödöllői hölgykoszorú.

Gödöllői RC – BVSC-Zugló KÉK 2:3 (22, -22, 20, -15, -6)

Az OGYB döntő nyitómérkőzésén három középiskolás strandröplabda világbajnok is pályára lépett Bútor Anna, Kristóf Dóra és Szabó Anna személyében.

Az első 20 perc ismerkedéssel telt, talán az első meccs izgalmainak is betudható, hogy hibák csúsztak a játékba, a középszakasz hatodik GRC behúzta az első játszmát (25:22).

A második szettben 5:5-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, innen gyorsan négy pontos fővárosi előny alakult ki. A Pest megyei gárda 13:13-nál egyenlíteni tudott. A fővárosiak új erőre kaptak, szépen, apró lépésekkel növelték az előnyüket, és bár a vége megint szoros volt, de sikerült egyenlíteniük (23:25).

A harmadik játékrészben a BVSC gyorsan magához ragadta az irányítást, és több ponttal is vezetett, a GRC azonban a játszma közepén megfordította az eredményt (13:12), és öt egységgel nyertek.

A negyedikben villámrajtot vett Péter Krisztina együttese (5:13), a Gödöllő próbált zárkózni, de a gyengülő nyitasfogadás miatt, valamint az a tény, hogy nem tudtak mit kezdeni a BVSC remek támadójátékával, következhetett a döntő szett (15:25).

A BVSC itt már nagyon magabiztosan lépett pályára, és nem volt kérdés ki lesz a győztes.

Vasas SC ‘B’ – Gödöllői RC 3:2 (-20, 14, 22, -16, 11)

Az első szettben nem látszott a fáradság a ma már öt játékot játszó gödöllői lányokon, hamar megnyugtató előnyre tettek szert, és végül öt pontos előnnyel szerezték meg a vezetést (20:25).

A második játszma első pontja a piros-kékeké volt, 15:5-nél már 10 volt a különbség, és ezt az előnyt megtartották a hazaiak a szett végéig (25:14).

A harmadik felvonás sokkal szorosabban indult, 5:5-nél egy rendkívül hosszú labdamenet mutatta, hogy mindkét csapat nagy energiákat mozgósít. A játszma közepén el tudott lépni a GRC, de 22:17-es előnynél már nem tudott pontot szerezni, így átvette a vezetést a Vasas (25:22).

Ez nem törte meg a gödöllői lányokat, a negyedik szettben magukhoz ragadták az irányítást (5:12). Kőnig Gábor időkérése után megkezdték a felzárkózást a hazaiak (12:14), majd négy GRC pont zsinórban. Most nem adta ki a kezéből a győzelmet a Gödöllő, így következhetett a döntő játszma (16:25).

A záró felvonásban villámrajtot vettek a hazaiak, 8:2-es vezetésnél vonulhattak térfélcserére. A vendégek megpróbálták a lehetetlent, fel is jöttek egy pontra, de újabb csavar már nem történt. A Gödöllő így a harmadik helyen zárt a csoportban.

Szombat délben következett a keresztjáték, ahol a Vasas 'A' volt az ellenfél.

Vasas SC ‘A’ – Gödöllői RC 3:0 (22, 14, 15)

Legjobb pontszerzők: Olcsváry Dóra 12., illetve Ligárt Anna 13.

Az első játszma kiegyenlített küzdelmet hozott, végül a piros-kékek 3 ponttal nyertek.

A második szettben állva hagyta ellenfelét a Vasas, a 10:1-nél a második idejét kellett kikérnie Herczeg Gyöngyi vezetőedzőnek. Ütőerőben nagy volt a különbség, a GRC-nek csak kisebb fellángolásai voltak (25:14).

A harmadikban sem változott a játék képe, magabiztosan, végig vezetve nyert a fővárosi gárda. Ezzel biztossá vált, hogy vasárnap az ötödik helyért játszunk a BVSC ellen.

Gödöllői RC 0:3 – BVSC-Zugló KÉK (19, 14, 19)

Egy motivált Gödöllőt láthattunk az ötödik helyért vívott csatában, végig koncentrálva teljesen megérdemelten győzött a fejben széteső zuglóiak ellen.

GRC U17: BÚTOR ANNA - CZIRÁKI LUCA - DIOS LARA - FILÓ DÓRA - HORVÁTH VIRÁG - KRISTÓF DÓRA - LACZKÓ BARBARA - LIGÁRT ANNA - LUKÁCS BERTA - MÁTHÉ-BARABÁSSY KATA - NAGY KITTI - NAGY ZORKA - PÁSZTOR KATA - TIMÁR LEILA - VAS VANDA.

Vezetőedző: Herczeg Gyöngyi

(fotók: Nagy Péter)